A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások augusztus 1-jétől

iho/vasút   ·   2016.07.30. 13:45
vaganyzar0
Bakonyi vonatpótlás

Győrszabadhegy–Veszprémvarsány között augusztus 1-jétől 10-éig pályakarbantartást végeznek. Emiatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Győrszabadhegy–Veszprémvarsány–Bakonyszentlászló között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Augusztus 14-én Győr és Győrszabadhegy között lesznek vonatpótlók.

Fehérvár: már nincs egy hónap sem – elvileg!

Székesfehérvár vágányhálózatának átépítése miatt a dél-balatoni, az észak-balatoni, továbbá a Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely vonalon a vonatok augusztus 28-áig nyári, vágányzári menetrend szerint közlekednek. Ez idő alatt a G43-as viszonylatú vonatok csak Kőbánya-Kispest–Gárdony–Kőbánya-Kispest között közlekednek, nem mennek el Székesfehérvárig. Az ismert, érvényben lévő hirdetmények a következők:

Ez is kész lesz augusztus 28-ára!

A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon augusztus 28-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, pályakorszerűsítés miatt. Dombóvár és Kaposvár között a vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Pécs–Fonyód–Tapolca viszonylatú vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek, és onnan indulnak. Dombóvár és Kaposvár között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, amelyek Dombóvár alsó vasútállomást nem érintik. A vágányzár miatt néhány vonat menetrendje a Budapest–Pécs és a dél-balatoni vonalon is módosult.

Haladnak Hidas-Bonyhádnál

Hidas-Bonyhád–Bátaszék között pályafelújítást végeznek augusztus 31-ig. A munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosult, illetve Hidas-Bonyhád és Bátaszék között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Vonatpótlás a 46-oson

Cece és Nagydorog között augusztus 6-ától 12-éig pályakarbantartást végeznek, a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul. Sárbogárd és Nagydorog között vonatpótlók szállítják az utasokat.

Ennek még van egy kis híja...

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-Start. A gyorsjáratú pótlóbuszok nem térnek be a vasúti megállóhelyekhez.

Vonatpótlás augusztus első szombatján

A Miskolc–Felsőzsolca–Hidasnémeti vasútvonal egyes szakaszain a pálya felújításán dolgoznak. Augusztus 6-án a vonatok menetrendje módosul, ekkor Miskolc-Tiszai és Onga, Halmaj és Forró-Encs, továbbá Novajidrány és Hidasnémeti között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Két vonatot kell buszokkal pótolni

A Békéscsaba–Kétegyháza–Mezőhegyes–Újszeged vasútvonalon augusztus 1-jétől 7-éig pályakarbantartás miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, Mezőhegyes és Újszeged között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

Pályafelújítás Szegeden belül

A Szeged–Békéscsaba vasútvonalon augusztus 6-ától 12-éig pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, illetve Szeged és Szeged-Rókus között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Dabasig buszra kell szállni

Kőbánya-Kispest és Dabas között augusztus 6-ától 10-éig végzett pályakarbantartás miatt a Budapest–Lajosmizse vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Kőbánya-Kispest–Dabas között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni.

Vésztőn is vége lesz egyszer a pályafelújításnak

Vésztő–Gyoma, illetve Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat augusztus 31-éig. Az utasoknak ez idő alatt Vésztő és Szeghalom, illetve Vésztő és Gyoma között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

GYSEV: még két hét a zalaszentiváni nagyjavítás

A GYSEV Szombathely–Zalaszentiván vonalán augusztus 15-éig van felújítás. A hirdetményen szereplő vonatok a fejlécükben megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Zalaszentiván között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek