A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások augusztus 15-étől

iho/vasút   ·   2016.08.13. 13:45
vaganyzar0
Két hét, és kész!

Székesfehérvár vágányhálózatának átépítése miatt a dél-balatoni, az észak-balatoni, továbbá a Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely vonalon a vonatok augusztus 28-áig nyári, vágányzári menetrend szerint közlekednek. Ez idő alatt a G43-as viszonylatú vonatok csak Kőbánya-Kispest–Gárdony–Kőbánya-Kispest között közlekednek, nem mennek el Székesfehérvárig. Az érvényes közlemények alább találhatók

Már itt is nagyon kicsi a centi

A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon augusztus 28-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, pályakorszerűsítés miatt. Dombóvár és Kaposvár között a vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Pécs–Fonyód–Tapolca viszonylatú vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek, és onnan indulnak. Dombóvár és Kaposvár között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, amelyek Dombóvár alsó vasútállomást nem érintik. A vágányzár miatt néhány vonat menetrendje a Budapest–Pécs és a dél-balatoni vonalon is módosult.

Ellenben erre még nagyon sokat kell várni...

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-Start. A gyorsjáratú autóbuszok nem térnek be a vasúti megállóhelyekhez.

Péntekig pótlózni kell Novajirdány és Hidasnémeti között

A Miskolc–Felsőzsolca–Hidasnémeti vasútvonalon augusztus 14-étől 19-éig Novajidrány és Hidasnémeti között néhány esti, illetve reggeli vonat helyett autóbuszok szállítják az utasokat.

Békésben is haladnak, 1. rész

Mezőhegyes és Kétegyháza között augusztus 28-áig pályakarbantartást végeznek. A munkák miatt a Békéscsaba–Kétegyháza–Mezőhegyes–Újszeged vasútvonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vágányzár ideje alatt a vonatok csak Kétegyháza állomásig közlekednek és onnan is indulnak. Békéscsaba–Kétegyháza állomás között az eljutást a Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vasútvonalon közlekedő vonatokkal biztosítja a MÁV-Start. A vonatpótló buszok Végegyháza és Végegyháza alsó vasúti megállóhelyet nem érintik.

Békésben is haladnak, 2. rész

Vésztő–Gyoma, illetve Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat augusztus 31-éig. Az utasoknak ez idő alatt Vésztő és Szeghalom, illetve Vésztő és Gyoma között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek