A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások január 31-étől

iho/vasút   ·   2022.01.30. 18:20
vaganyzar_2020_01

Kezdődik a 150-es újjávarázsolása, folytatódik a nagy debreceni építkezés, és van pár, jellemzően hétvégi aprómunka is.

Kedden kezdik a 150-esen a nagy átépítést

Újabb, jelentős fázisához érkezett a Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal magyarországi szakaszának felújítása azzal, hogy február 1-jétől Délegyháza és Kelebia között vágányzár mellett folytatódik a kivitelezés. A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia (150-es számú) vasútvonal több évig tartó átépítésének első menetrendi üteme idén április 30-éig lesz érvényben. Ebben az időszakban a vonatok csak Budapest és Délegyháza között közlekednek. A Délegyháza–Kiskunhalas–Kelebia szakaszon vonatpótló autóbuszokkal, valamint a Volánbusz helyközi és távolsági járataival lehet utazni, ezek közlekedése a lezárás idejére a térségben megváltozik, és átveszi az érintett települések teljes kiszolgálását.

30-as: Fehérvár és Dinnyés között dolgoznak

A Budapest–Székesfehérvár vonalon február 5-én és 6-án egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, mert Dinnyés és Székesfehérvár között pályakarbantartást végeznek. A Déli pályaudvarról 8 és 15 óra között Keszthelyre, Nagykanizsára és Tapolcára induló távolsági vonatok 15–20 perccel korábban indulnak, valamint 10 és 17 óra között 15–20 perccel később érkeznek a Déli pályaudvarra.

Verőce és Nagymaros között update-elik a pályát a 70-esen

A Budapest–Vác–Szob vonalon február 5-én és 6-án Verőce és Nagymaros között pályakarbantartási munkákat végeznek, egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Z70-es, Budapest-Nyugati–Vác–Szob viszonylaton közlekedő zónázó vonatok

  • A Nyugati pályaudvarról Szobra 9:08-kor induló 2362-es számú és a 11:08-kor induló 2314-es számú Z70-es zónázó vonat Verőcétől hat perccel később közlekedik.
  • A Szobról a Nyugati pályaudvarra 8:56-kor induló 2367-es számú Z70-es zónázó vonat menetideje három perccel megnő, a 9:56-kor induló 2377-es és a 11:56-kor induló 2325-ös számú Z70-es zónázó vonat Szobtól Verőcéig kilenc perccel korábban, Verőcétől menetrend szerint közlekednek.
71-es: Göd és Vác között van egy kis munka

A Budapest–Veresegyház–Vác vonalon február 5-én és 6-án módosul néhány vonat menetrendje a Göd és Vác között végzett pályakarbantartási munkálatok miatt. A Vácról 8:35 perckor induló 2557-es számú S71-es vonat Rákospalota-Újpesttől hét perccel később közlekedik.

Hétvégi karbantartás Újszász és Szolnok között

Február 5-én és 6-án, a Budapest–Újszász–Szolnok, a Szolnok–Hatvan, Szolnok–Vámosgyörk és a Budapest–Hatvan vonalon módosul a menetrend, mert Újszász és Szolnok közötti vonalszakaszon karbantartási munkákat végeznek.

  • A Keleti pályaudvarról Békéscsabára, illetve Lőkösházára közlekedő intercity vonatok harminc perccel korábban indulnak, illetve Békéscsaba és Lőkösháza felől az intercityk harminc perccel később érkeznek.
  • Módosul néhány szolnoki S60-as és Z60-as vonat menetrendje.
  • A Keleti pályaudvarról Sülysápra 13:45-kor induló S60-as személyvonat öt perccel korábban közlekedik.
  • A Keleti pályaudvarról Gödöllőre 7:05-kor induló S80-as személyvonat öt perccel később közlekedik. Gödöllőről a Keletibe 13:45-kor induló S80-as személyvonat tíz perccel korábban közlekedik.
  • A 82-es számú Hatvan–Szolnok vonalon 9 és 16 óra között Újszász és Szolnok között tizenhárom perccel később közlekednek a vonatok, illetve Szolnokról 8 és 15 óra között indulók Szolnok és Újszász között öt perccel korábban közlekednek.
  • A 86-os számú Vámosgyörk–Újszász–Szolnok vonalon 7 és 15 óra között a vonatok Újszász és Szolnok között nem közlekednek, illetve Szolnokról 7 és 16 óra között induló vonatok Szolnok és Újszász között nem közlekednek. Ebben az időszakban pár szolnoki Z60-as vonat Abonyi út megállóhelyen is megáll.
Épül a nagy építmény Debrecenben, a délutáni vonatokat épp ezért pótlózzák

A Debrecen–Füzesabony vonalon október 28-áig Tócóvölgy és Balmazújváros között végzett pályaépítési munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Debrecen és Balmazújváros, illetve két-két délutáni vonat helyett Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek