A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások július 11-étől

iho/vasút   ·   2016.07.09. 13:45
vaganyzar0
Már uncsi, de fontos: a fehérvári építkezés

Székesfehérvár vágányhálózatának átépítése miatt a dél-balatoni, az észak-balatoni, továbbá a Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely vonalon a vonatok augusztus 28-ig nyári, vágányzári menetrend szerint közlekednek. Ez idő alatt a G43-as viszonylatú vonatok csak Kőbánya-Kispest–Gárdony–Kőbánya-Kispest között közlekednek, nem mennek el Székesfehérvárig. Íme az érvényes hirdetmények:

A másik nagy nyári vonatpótlás

A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon augusztus 28-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, pályakorszerűsítés miatt. Dombóvár és Kaposvár között a vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Pécs–Fonyód–Tapolca viszonylatú vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek, és onnan indulnak. Dombóvár és Kaposvár között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, amelyek Dombóvár alsó vasútállomást nem érintik. A vágányzár miatt néhány vonat menetrendje a Budapest–Pécs és a dél-balatoni vonalon is módosult.

Két hét munka a 65-ösön

Pécsbánya-Rendező–Villány–Magyarbóly állomás között július 11-étől 24-éig pályakarbantartás miatt a vonatok menetrendje módosul, illetve Pécs–Villány–Mohács/Magyarbóly között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

50-es: itt is kitart a meló nyár végéig

Pályafelújítást végeznek augusztus 31-éig Hidas-Bonyhád–Bátaszék állomás között. A munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosult, illetve Hidas-Bonyhád és Bátaszék között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Tizenhárom kilométernyi vonatpótlás

A Vámosgyörk–Újszász–Szolnok vasútvonalon karbantartások miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok július 31-éig. Jászladány és Újszász között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Négy nap karbantartás a főváros határában

A Budapest–Hatvan vasútvonalon július 16-ától 19-éig a Rákos és Pécel közötti szakasz karbantartásán dolgoznak. A munkák miatt a Budapest–Hatvan vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Nagy kedvencünk nagy munkája

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-Start. A gyorsjáratú pótlóbuszok nem térnek be a megállóhelyekhez.

Vésztő környéki vágányjavítás

A Vésztő–Gyoma, illetve Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat augusztus 31-éig. Az utasoknak ez idő alatt Vésztő és Szeghalom, illetve Vésztő és Gyoma között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

Pótlóbuszozás a 145-ös „északi” felén

A Kecskemét–Szolnok vasútvonalon július 21-éig karbantartási munkák miatt az utasokat a Lakitelek–Szolnok közötti vonalszakaszon vonatpótló autóbuszok szállítják.

GYSEV-ország munkái

A Sopron–Győr vonalon pályakarbantartást végeznek július 11-étől 13-áig. Sopron és Csorna között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Kizárólag a hirdetményen szereplő vonatok menetrendje módosul.

A GYSEV Szombathely–Zalaszentiván vonalán augusztus 15-ig van felújítás. A hirdetményen szereplő vonatok a fejlécükben megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Zalaszentiván között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek