A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások november 21-étől

iho/vasút   ·   2016.11.19. 16:15
vaganyzar0
Kétszer két vonatot pótolnak a kettesen

Az esztergomi vonalon november 29/30-áig az éjszakai órákban karbantartás miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Pilisvörösvár–Esztergom között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Budapest felé az első kettő, illetve Esztergom felé az utolsó kettő vonat helyett lesznek vonatpótlók. Szabadságliget–Pilisvörösvár, valamint Klotildliget–Piliscsaba között csatlakozó betétjáratok közlekednek a Pilisvörösvár–Esztergom közötti vonatpótló autóbuszokhoz.

Röviden, tömören a 14-esről

A Pápa–Csorna vonalon november 27-éig pályakarbantartás miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek.

Annál bővebben a Dél-Balatonról!

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon pályakorszerűsítés miatt Siófok és Fonyód között vonatpótló buszokkal kell utazni. A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a Kaposvár–Fonyód vonal Osztopán és Fonyód közötti szakaszán minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik. A december 10-i menetrendváltásig érvényes változások után – a munkálatok folytatása miatt – továbbra is korlátozásokra kell számítani. A vonatpótló autóbuszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az azokhoz legközelebb fekvő volán megállóhelyen állnak meg.

  • A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon az ütemes gyorsvonatok és személyvonatok részben módosított menetrend szerint közlekednek, az ütemes gyorsvonatok menetrendje Budapest és Siófok között változatlan marad.
  • A Budapestről induló ütemes gyorsvonatok a hosszabb közúti menetidő miatt Fonyód–Nagykanizsa, illetve Balatonszentgyörgy–Keszthely között később, ellenkező irányban Nagykanizsa–Fonyód, illetve Keszthely–Balatonszentgyörgy között korábban közlekednek. Budapest–Nagykanizsa, valamint Budapest–Keszthely között a gyorsvonatoknál – az átszállás és a hosszabb közúti menetidő miatt – átlagosan 28–33 perccel megnő az eljutási idő.
  • Az AGRAM nemzetközi InterCity vonat módosított útvonalon Budapest-Keleti–Dombóvár–Gyékényes érintésével, kerülő útvonalon, a Budapest–Dombóvár közötti ütemes InterCity vonattal egyesítve közlekedik.
  • Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön és Nagykanizsán a csatlakozásokat a vágányzári menetrendhez igazították. Az átszállási idő minimum 5–6 perc.
  • A Kaposvár–Fonyód vonalon minden vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A vonatok helyett Osztopán és Fonyód között autóbuszok szállítják az utasokat. Kaposvár–Fonyód között – az átszállás és a hosszabb közúti menetidő miatt – átlagosan 8–18 perccel megnő az eljutási idő.
Egyszer tényleg elkészül a 80-as?

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-Start. A gyorsjáratú autóbuszok nem térnek be a vasúti megállóhelyekhez.

Munka a 100-as közepén

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon november 22-étől december 2-áig Cegléd és Szolnok között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Pályakarbantartás Szolnokon, a „másik irányból”

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon november 21-étől 25-éig Tápiógyörgye és Szolnok között pályakarbantartás miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Budapest-Keletiből a 20:15-kor induló vonatról Újszász állomáson a csatlakozás nem biztosított Hatvan felé.

Lassan véget ér a hídszemle

Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat december 10-éig. Az utasoknak ezen a szakaszon vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek