A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások november 6-ától

iho/vasút   ·   2017.11.05. 08:45
vaganyzar0
Műtermi pályafelújítás két hétvégén

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon Szárliget és Tatabánya között november 11-étől 12-éig és 18-ától 19-éig pályakarbantartás miatt a Déli pályaudvar–Győr és vissza viszonylatú vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A módosítás érinti a Tatabánya–Oroszlány közötti vonatközlekedést is.

Ezen a héten kész lehet valami a 2-esen!

Az esztergomi vonal villamosítási munkái miatt november 11-éig Pilisvörösvár és Esztergom között vonatpótló buszok szállítják az utasokat az esti és éjszakai vonatok helyett.

(térképek: MÁV-Start)

Dél-Balaton: egy hónap van már csak hátra!

A dél-balatoni vonalon és a csatlakozó vonalakon pályafelújítás miatt a vonatok módosított menetrendben közlekednek. December 9-éig Balatonboglár és Balatonszentgyörgy között szállítják az utasokat vonatpótlók. Keszthely és Balatonszentgyörgy között is pótlóbuszok járnak. A Kaposvár–Fonyód vonal felújítása miatt a teljes útvonalon továbbra is buszokkal kell utazni a vonatok helyett.

A személy- és a sebesvonatok autóbuszai a vonatok eredeti útiránya szerinti megállókban vagy – a közút kialakításának megfelelően – az azokhoz legközelebb fekvő Volán megállóhelyen állnak meg.

  • A balatonszentgyörgyi csatlakozások biztosítása érdekében egyes Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca–Ukk–Celldömölk közötti vonatok részben módosított menetrend alapján közlekednek.
  • A Pécs–Kaposvár–Tapolca–Celldömölk viszonylatú vonatok utasait Kaposvár–Fonyód–Balatonszentgyörgy között vonatpótló buszok szállítják.
Van még egy kis munka a 40A-n is

A Budapest–Pusztaszabolcs elővárosi vonalon és a csatlakozó vonalakon a Kelenföld–Háros, illetve az Érd–Százhalombatta vonalszakaszok december 7-éig tartó felújítási fázisának idejére módosult a menetrend a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár, a Budapest–Sárbogárd–Baja és a Budapest–Székesfehérvár elővárosi vonalakon is.

  • A Budapest–Székesfehérvár elővárosi vonalon a Z30-as viszonylatszámú, martonvásári vonatok munkanapokon nem közlekednek. Helyettük új, G30-as viszonylatszámú vonatok közlekednek Budapest-Déli–Székesfehérvár között mindkét irányban. A G43-as vonatok csak Kőbánya-Kispest–Kelenföld, illetve Kelenföld–Kőbánya-Kispest között járnak, Kelenföld és Székesfehérvár között az új G30-as vonatokkal utazhatnak.
  • Budapest–Pusztaszabolcs elővárosi vonalon munkanapokon 17:55-kor és 18:25-kor, a Déli pályaudvarról Pusztaszabolcsra induló vonat nem közlekedik, helyettük a Déliből 18:25-kor induló személyvonattal utazhatnak, amely Dombóvárig minden állomáson és megállóhelyen megáll. A Déli pályaudvarról, munkanapokon 5:25-kor, 6:25-kor és 13:25-kor induló, Százhalombattáig közlekedő vonatokat is törölték ideiglenesen.
  • Pusztaszabolcsról a Déli pályaudvarra, munkanapokon 5:32-kor induló vonat nem közlekedik, helyette a közel azonos időpontban Dombóvárról érkező és 5:31-kor továbbinduló távolsági járat biztosítja a hajnali eljutást. Százhalombattáról a Déli pályaudvarra, munkanapokon 7:53-kor, 14:53-kor, 15:53-kor, 16:53-kor, 17:33-kor, 18:53-kor induló vonatok szintén nem közlekednek.
  • Új vonat közlekedik munkanapokon, Dunaújvárosból 5:57-kor, Pusztaszabolcsról 6:10-kor, Százhalombattáról 6:33-kor indul Budapestre.
Nemzetközileg módosul a váci oldal

A Budapest–Vác vonalon karbantartások miatt november 6-ától 8-áig a hirdetményen szereplő nemzetközi vonatok a Keleti pályaudvar és Vác között módosított menetrend szerint közlekednek.

25-kor indulnak a miskolci ic-k hétfőtől szerdáig!

A Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon, Hort-Csány és Vámosgyörk között november 6-ától 8-áig végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A miskolci intercity vonatok – a menetrendhez képest – öt perccel korábban, minden óra 25. percében indulnak a Keleti pályaudvarról.

Gyorsvonat pótol személyt a hét végén

November 9-étől 11-éig Vámosgyörk és Ludas közötti pályakarbantartás miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Vámosgyörk–Füzesabony között egyik irányban sem közlekednek a személyvonatok, helyettük az egri gyorsvonatok állnak meg az érintett megállóhelyeken.

Dolgozgatnak Szerencs és Újhely között is

A Szerencs–Sátoraljaújhely vonal vasútvillamosítási munkái miatt december 9-éig a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Szerencs és Sátoraljaújhely között az esti órákban vonatpótló autóbuszok közlekednek.

100-as: a kör IC továbbra is elszabotálva

A Budapest–Szolnok–Debrecen–Záhony fővonalon és a csatlakozó vonalakon a Püspökladány–Debrecen vonalszakasz pályafelújítása miatt módosított menetrend érvényes.

  • A vágányzár ideje alatt módosult a menetrend a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon. A Budapest-Keleti és Budapest-Nyugati pályaudvar közötti úgynevezett kör-intercity vonatok mindkét irányban csak Nyíregyházáig közlekednek, a közvetlen intercityvel történő továbbutazást nem tudjuk biztosítani Nyíregyházán egyik irányban sem. Az átépítés miatt az intercity vonatok 15–20 perccel hosszabb menetidővel közlekednek Budapest felől a Püspökladányon túli állomásokra, illetve ennyivel korábban közlekednek Püspökladányig a keleti országrészből Budapest felé.
  • A Budapest-Keleti–Miskolc–Nyíregyháza vasútvonal Miskolc és Nyíregyháza közötti szakaszán is változott a menetrend, a nyíregyházi IC-csatlakozások és a kör-IC vonatok rövidebb útvonala miatt.
  • November 11-étől 16-áig, éjszakánként a 6008, 6098, 6011, 6009 számú vonatok helyett, illetve november 28-ától december 3-áig, éjszakánként a 6098, 6009 számú vonatok helyett, Püspökladány és Debrecen között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A pályafelújítás időtartama alatt, más vágányzár is módosítja az érintett vonatok menetrendjét a Nyugati pályaudvar és Cegléd között.
Egy mondat a Hajdúságról

A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon december 9-éig is módosított menetrend érvényes.

Két mondat a békési fővonalról

Szabadkígyós–Kétegyháza között november 16-áig éjjelente karbantartást végeznek. A munkák miatt néhány esti vonat menetrendje módosul, illetve Békéscsaba és Lőkösháza között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Egy, többszörösen összetett mondat a pályafelújításnak csúfolt kőszállításról

Mezőtúr–Szarvas–Orosháza állomások közötti, illetve az Orosháza és Mezőhegyes közötti vágányfelújítások miatt december 9-éig a vonatok menetrendje módosult, illetve Mezőtúr–Szarvas, Szarvas–Orosháza és Mezőtúr–Mezőhegyes között a hirdetményen megjelölt napokon vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Lajosmizse felől csak Kökiig utazhat a hétvégén

A Budapest–Lajosmizse vonalon november 11-étől 12-éig a menetrendtől eltérően egyes vonatok Kőbánya-Kispestről indulnak és oda is érkeznek. A Nyugati pályaudvar és Záhony között közlekedő sebesvonatok a Nyugati és Kőbánya-Kispest között gyorsvonati pótjegy váltása nélkül vehetők igénybe.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek