A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások október 24-étől

iho/vasút   ·   2016.10.22. 16:15
vaganyzar0
Az aktuális, ismert balatoni vonatpótlás

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon pályakorszerűsítés miatt Siófok és Fonyód között vonatpótló buszokkal kell utazni. A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a Kaposvár–Fonyód vonal Osztopán és Fonyód közötti szakaszán minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik. A december 10-i menetrendváltásig érvényes változások után – a munkálatok folytatása miatt – továbbra is korlátozásokra kell számítani. A vonatpótló autóbuszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az azokhoz legközelebb fekvő volán megállóhelyen állnak meg.

  • A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon az ütemes gyorsvonatok és személyvonatok részben módosított menetrend szerint közlekednek, az ütemes gyorsvonatok menetrendje Budapest és Siófok között változatlan marad.
  • A Budapestről induló ütemes gyorsvonatok a hosszabb közúti menetidő miatt Fonyód–Nagykanizsa, illetve Balatonszentgyörgy–Keszthely között később, ellenkező irányban Nagykanizsa–Fonyód, illetve Keszthely–Balatonszentgyörgy között korábban közlekednek. Budapest–Nagykanizsa, valamint Budapest–Keszthely között a gyorsvonatoknál – az átszállás és a hosszabb közúti menetidő miatt – átlagosan 28–33 perccel megnő az eljutási idő.
  • Az AGRAM nemzetközi InterCity vonat módosított útvonalon Budapest-Keleti–Dombóvár–Gyékényes érintésével, kerülő útvonalon, a Budapest–Dombóvár közötti ütemes InterCity vonattal egyesítve közlekedik.
  • Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön és Nagykanizsán a csatlakozásokat a vágányzári menetrendhez igazították. Az átszállási idő minimum 5–6 perc.
  • A Kaposvár–Fonyód vonalon minden vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A vonatok helyett Osztopán és Fonyód között autóbuszok szállítják az utasokat. Kaposvár–Fonyód között – az átszállás és a hosszabb közúti menetidő miatt – átlagosan 8–18 perccel megnő az eljutási idő.
Hétfő estétől péntek reggelig más a menetrend Kelenföld és Tárnok között

A Budapest–Székesfehérvár vonalon, október 24-én 19:05-től 28-án 6:10-ig Kelenföld és Tárnok között karbantartások miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Másfél hónap múlva kész a szerencsi vonal teteje!

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-Start. A gyorsjáratú autóbuszok nem térnek be a vasúti megállóhelyekhez.

Éjszakai vonatpótlás Baranyában

A Barcs–Pécs vonalon október 24-étől 26-áig éjszakánként Abaliget és Pécs között vágányjavítást végeznek. A vonatok menetrendje módosul, illetve Abaliget és Pécs között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Két nap munka éjjel a Hajdúságban

A Debrecen–Nagykereki vonalon október 28-ától 29-éig éjjel pályafelújítást végeznek. Sáránd és Nagykereki között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Hajnalban és este máshogy kell Szatmárba vonatozni

A Debrecen–Mátészalka vonalon október 26-ától 28-áig pályakarbantartást végeznek. Emiatt néhány esti és hajnali vonat menetrendje módosul, illetve Nyírgelse és Nyírbátor/Mátészalka között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Csütörtökig javítják a vágányokat a békési fővonalon

A Budapest–Lőkösháza vonalon, Mezőberény és Békéscsaba között október 27-éig javítják a vágányokat. A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A román vasúttársaságtól kapott előzetes tájékoztatás szerint a 72-es számú Traianus InterCity vonat később érkezik Lőkösházára, így a vonat nemzetközi része az érintett napokon a Csanád InterCity vonattal közlekedik Lőkösháza–Budapest között.

Már csak egy hirdetmény van Vésztőhöz!

Emlékeznek? Rendre négy hirdetményt kell linkelnünk, de ennek vége! A munkáknak még nincs, persze: Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat december 10-éig. Az utasoknak ezen a szakaszon vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek