A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások október 30-ától

iho/vasút   ·   2017.10.29. 11:15
vaganyzar0
1-es az ÖBB és a MÁV miatt is ideiglenesen módosul egy kicsit a menetrend

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon október 30-ától november 2-áig az osztrák vasút vonalán végzett pályakarbantartás miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Tatabánya és Tata között november 3-ától 6-áig pályakarbantartás lesz, ezért a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Esti vonatpótlás a 2-esen a drót miatt

Az esztergomi vonal villamosítási munkái miatt november 11-éig – november 1-je kivételével – Pilisvörösvár és Esztergom között vonatpótló buszok szállítják az utasokat az esti és éjszakai vonatok helyett.

(térképek: MÁV-Start)

Éjjel pótolják a GYSEV vonatait Szombathely és Bük között

A Szombathely–Sopron GYSEV-vonalon pályafelújítás miatt november 2-án éjjel, Sopron és Lövő, valamint november 3-án, továbbá 6-ától 8-áig, Szombathely és Bük állomások között éjjelente vonatpótló autóbuszok közlekednek. A hirdetményen szereplő vonatok a fejlécükben megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek.

Eurorégiós pályafelújítás a Fertő-tó környékén

Fertőszentmiklós–Pomogy–(Nezsider) vasútvonalon végzett karbantartási munkák miatt november 3-áig, Fertőszentmiklós és Pomogy, illetve Barátudvar és Nezsider állomások között vonatpótló buszok közlekednek. A pótlóbuszok Fertőszéplak-Fertőd vasúti megállóhely helyett Fertőd, Gránátosház volán megállóhelyen állnak meg, továbbá Barátudvar és Nezsider között több vonat menetrendje is módosul.

Alig több, mint egy hónap, és kész a dél-balatoni pálya!

A dél-balatoni vonalon és a csatlakozó vonalakon a Balatonboglár–Fonyód–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa szakasz pályafelújítása miatt a vonatok módosított menetrendben közlekednek.

December 9-éig Balatonboglár és Balatonszentgyörgy között szállítják az utasokat vonatpótlók. Keszthely és Balatonszentgyörgy között is pótlóbuszok járnak. A Kaposvár–Fonyód vonal felújítása miatt a teljes útvonalon továbbra is buszokkal kell utazni a vonatok helyett.

A személy- és a sebesvonatok autóbuszai a vonatok eredeti útiránya szerinti megállókban vagy – a közút kialakításának megfelelően – az azokhoz legközelebb fekvő Volán megállóhelyen állnak meg.

  • A balatonszentgyörgyi csatlakozások biztosítása érdekében egyes Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca–Ukk–Celldömölk közötti vonatok részben módosított menetrend alapján közlekednek.
  • A Pécs–Kaposvár–Tapolca–Celldömölk viszonylatú vonatok utasait Kaposvár–Fonyód–Balatonszentgyörgy között vonatpótló buszok szállítják.
Nem kell már sokat várni a 40A-ra sem!

A Budapest–Pusztaszabolcs elővárosi vonalon és a csatlakozó vonalakon a Kelenföld–Háros, illetve az Érd–Százhalombatta vonalszakaszok december 7-éig tartó felújítási fázisának idejére módosult a menetrend a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár, a Budapest–Sárbogárd–Baja és a Budapest–Székesfehérvár elővárosi vonalakon is.

  • A Budapest–Székesfehérvár elővárosi vonalon a Z30-as viszonylatszámú, martonvásári vonatok munkanapokon nem közlekednek. Helyettük új, G30-as viszonylatszámú vonatok közlekednek Budapest-Déli–Székesfehérvár között mindkét irányban. A G43-as vonatok csak Kőbánya-Kispest–Kelenföld, illetve Kelenföld–Kőbánya-Kispest között járnak, Kelenföld és Székesfehérvár között az új G30-as vonatokkal utazhatnak.
  • Budapest–Pusztaszabolcs elővárosi vonalon munkanapokon 17:55-kor és 18:25-kor, a Déli pályaudvarról Pusztaszabolcsra induló vonat nem közlekedik, helyettük a Déliből 18:25-kor induló személyvonattal utazhatnak, amely Dombóvárig minden állomáson és megállóhelyen megáll. A Déli pályaudvarról, munkanapokon 5:25-kor, 6:25-kor és 13:25-kor induló, Százhalombattáig közlekedő vonatokat is törölték ideiglenesen.
  • Pusztaszabolcsról a Déli pályaudvarra, munkanapokon 5:32-kor induló vonat nem közlekedik, helyette a közel azonos időpontban Dombóvárról érkező és 5:31-kor továbbinduló távolsági járat biztosítja a hajnali eljutást. Százhalombattáról a Déli pályaudvarra, munkanapokon 7:53-kor, 14:53-kor, 15:53-kor, 16:53-kor, 17:33-kor, 18:53-kor induló vonatok szintén nem közlekednek.
  • Új vonat közlekedik munkanapokon, Dunaújvárosból 5:57-kor, Pusztaszabolcsról 6:10-kor, Százhalombattáról 6:33-kor indul Budapestre.
Majdnem kész az újhelyi vonal, de inkább mégsem

A Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely vonalon október 31-éig Szerencs–Sátoraljaújhely között vonatpótló buszok közlekednek vasútvillamosítási munkák miatt. November 1-jétől december 9-éig a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Szerencs és Sátoraljaújhely között az esti órákban vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A kör-IC továbbra is ketté van vágva lustaságból

A Budapest–Szolnok–Debrecen–Záhony fővonalon és a csatlakozó vonalakon a Püspökladány–Debrecen vonalszakasz pályafelújítása miatt módosított menetrend érvényes.

  • A vágányzár ideje alatt módosult a menetrend a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon. A Budapest-Keleti és Budapest-Nyugati pályaudvar közötti úgynevezett kör-InterCity vonatok mindkét irányban csak Nyíregyházáig közlekednek, a közvetlen InterCity-vel történő továbbutazást nem tudjuk biztosítani Nyíregyházán egyik irányban sem. Az átépítés miatt az InterCity vonatok 15–20 perccel hosszabb menetidővel közlekednek Budapest felől a Püspökladányon túli állomásokra, illetve ennyivel korábban közlekednek Püspökladányig a keleti országrészből Budapest felé.
  • A Budapest-Keleti–Miskolc–Nyíregyháza vasútvonal Miskolc és Nyíregyháza közötti szakaszán is változott a menetrend, a nyíregyházi IC-csatlakozások és a kör-IC vonatok rövidebb útvonala miatt.
Ennél tömörebben semmire sem lehet fölhívni a figyelmet

A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon november 1-jétől december 9-éig is módosított menetrend érvényes.

Csabától Lőkösházáig esténként buszozni kell

Szabadkígyós–Kétegyháza között november 3-ától 16-áig éjjelente karbantartást végeznek. A munkák miatt néhány esti vonat menetrendje módosul, illetve Békéscsaba és Lőkösháza között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Igen, vágányfelújítás van még itt is, mindig

Mezőtúr–Szarvas–Orosháza állomások közötti, illetve az Orosháza és Mezőhegyes közötti vágányfelújítások miatt december 9-éig a vonatok menetrendje módosult, illetve Mezőtúr–Szarvas, Szarvas–Orosháza és Mezőtúr–Mezőhegyes között a hirdetményen megjelölt napokon vonatpótló autóbuszok közlekednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek