A havazás nem okozott jelentős fennakadást

iho   ·   2013.02.10. 09:19

A vasúthálózaton nem okoz fennakadást a havazás, írta közleményében vasárnap reggel a MÁV. A vasúttársaság minden járata menetrend szerint elindult a vasárnap hajnali és reggeli órákban. Az időjárási helyzet következtében jelentősebb fennakadásokra, késésekre nem kell számítani a ma reggel vonattal útra indulóknak, folytatódik a szöveg.

A vonatinfo adatai szerint azért nem ennyire jó a kép. Bár a reggeli vonatok többsége pontosan vagy csak pár perces késéssel közlekedett, le lehetett olvasni negyed- vagy akár félórás késéseket is. A (Szegedről 6:48-kor induló) 719-es Napfény IC például 20 percces plusszal érkezett a fővárosba.

A főutak jól járhatók, a közösségi közlekedés rendben elindult Budapesten. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a szombat délután kezdődött havazás után, az éjszaka a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban, teljes téli célgépflottájával folyamatosan végezte a budapesti utak síkosságmentesítését. Szóró járműveik mellékutcákat is takarítottak, majd hajnalban visszatérek a főutakra, hogy a közösségi közlekedés elindulhasson, közölte az MTI-vel vasárnap hajnalban a társaság.

Kapcsolódó hírek