A látszat csal: nem hagyták félbe Fehérvár vasútállomását

Vörös Attila   ·   2018.03.29. 18:45
aa80sv

Rákérdeztünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál, hogy mi várható a székesfehérvári állomáson, befejezik-e, és mikorra a félbe hagyottnak tűnő építkezést. A NIF és a MÁV válaszolta meg a kérdéseket. A félbehagyott gyalogos felüljáróval kapcsolatban azt a tájékoztatást adták, az építkezésnek az állomás átépítésével egyidejűleg egyelőre az első üteme készült el. A második ütem – ami az elkészült első rész lefedését is tartalmazza – áthidalja a teher és rendező-pályaudvar teljes vágányhálózatát is és a leendő intermodális csomóponttal teremt majd kapcsolatot. A második ütem várható kezdése 2019. április, várható befejezése 2020. június lesz.

Út a Roxfortba. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból

A nem működő liftet is kiszúrtuk, hiszen a felvonók üzemeltetésével ország szerte hadi lábon áll a vasúttársaság – az üdítő ellenpéldák mellett. „Székesfehérvár állomáson öt felvonót telepítettek, amelyből az egyiket a berendezés garanciális meghibásodása miatt le kellett állítani. A berendezést a javítását követően lehet újra üzembe állítani. A kormányablak megnyitását követően ez a lift biztosítja majd az aluljáró és a Kormányablak közötti eljutást, addig az aluljáró és a peronszint között üzemel” – írják.

Cellux, bugyi, A4-es lap, madzag, vécésnéni. De fotocella, az van!

És itt át is tértünk a farostlemezzel álcázott 9 3/4. vágány kérdésére. A fal mögött épül a kormányablak. Az intézmény kialakítása idén januárban kezdődött el az emeleten, ami a megnyitásig az utasforgalom elől elzárt terület marad. „A kivitelezés jelenlegi fázisában a födém megerősítést követő betonozás zajlik, melynek kötési ideje alatt a munkaterületen munkavégzés nem történik. A jelenleg érvényes ütemezés szerint a kivitelezés idén nyáron fejeződik be, az átadás ősszel várható” – szól a megnyugtató válasz, hogy nem felejtették el az emelet, csak amíg köt a beton, addig nem tudnak dolgozni.

Az egyébként tágas és jól sikerült aluljáróban leterített szőnyegekre viszont nincs mentség!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek