A Regiojet átvette első két Traxx mozdonyát

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.04.19. 18:45
400px_regiojet_traxx

A Regiojet magán személyszállító vasúttársaság az első olyan vasúttársaság Csehországban és Szlovákiában, amelyik a hazánkban jól ismert Traxxokkal továbbítja személyszállító vonatait. A tervek szerint az új mozdonyokat a Prága–Brno–Pozsony viszonylatú járatokon vetik be, amint ez lehetséges lesz. Jelenleg a két sárga színben pompázó Bombardier Traxx MS2 típusú mozdony a velimi tesztpályán van, ott próbáztatják, valamint a Regiojet mozdonyvezetői is fokozatosan ismerkednek a 160 kilométer per órás maximális sebességű géppel. Ha minden jól megy, akkor május első felében már élesben is találkozhatunk a mozdonyokkal a Regiojet pozsonyi járatain. A fennmaradó hat mozdonyt fokozatosan szállítja majd le a gyártó a megrendelőnek. Ezek várhatóan a kassai járatokon is kiváltják a Pershingeket. Az idén a tervek szerint az első négy épet veszi át a megrendelő, egy mozdony ára százmillió korona (1 milliárd 200 millió forint) körül mozog.

fotó: Regiojet

A mozdonybeszerzésen kívül a Regiojet azt is jelezte, hogy az idén folytatódik az Astra személykocsik szállítása Aradról. Ebből a kocsitípusból jelenleg tíz van a Regiojetnek, az új kontingens átvétele után huszonhat lesz az Astrák száma.

A Regiojet nyilvánosságra hozta az első negyedévi statisztikát is, ami szerint a vállalat 1 millió 250 ezer utast szállított vasúti járatain, ami harminc százalékkal több, mint egy évvel korábban január és március között. Az utasszámnövekedés leginkább az új Prága–Brno–Bécs járat elindításának köszönhető, csak ezen a viszonylaton csaknem kétszázezren utaztak az év első három hónapjában.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek