Ady Endre út: a bónuszév

iho   ·   2017.06.08. 16:15
00kicsi

Egy hónapig tartott a 42-es villamos újabb pályafelújítása, még a hétvégi Városünnepet kell megvárni az átadással. A tavalyi munkákkal ellentétben most csupán a vágányokat, nagypaneleket cserélték, így a Templom téri megálló peronja – sajnos – érintetlen maradt. A hamarosan befejeződő vágányzár immár a negyedik, 2013 óta. Először az Endresz György utca–Jahn Ferenc utca, majd 2014-ben a Határ út–Tálas utca és a Kossuth Lajos utca–Vas Gereben utca, 2016-ban a Tálas utca–Kisfaludy utca szakasz volt soron, ez utóbbi rekonstrukció a megállókat is érintette.

A négy felújítási ütem térképe. A képre kattintva galéria nyílik (az alaptérkép forrása: Google Maps)

A felújítási munkák a közutat is érintették: a kifelé vezető sáv lezárása miatt a pótlóbuszok is csak a Hunyadi utca–Esze Tamás utca–Kossuth Lajos utca kerülő útvonalon tudták a Tulipán utcai végállomást megközelíteni. Ez a hétvégi, június 10-11-ei Kispesti Városünnep miatt még megmarad, a Határ út felé viszont ennél nagyobb kerülőre kényszerülnek a Kossuth Lajos utca–Nádasdy utca–Hunyadi tér–Hunyadi utca útvonalon. A megszokott forgalmi rend és a villamos június 12-én, hétfőn, üzemkezdettől tér vissza.

Pótlóbusz áll be a Kossuth Lajos utcai megállóba (Kemsei Zoltán felvételei)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek