1-es-felújítás: alkalmazkodásra ítélve

Kemsei Zoltán   ·   2013.10.01. 17:45
00

Az 1-es villamos felújításának jelenlegi neuralgikus pontja a Lehel utca–Váci út közötti szakasz. A Róbert Károly körúton több terelést, sávelhúzást kell leküzdeni az arra járóknak, az 1-es villamost pótló autóbuszok végig az elvileg védett sávon közlekedhetnek. Bár épp nem volt csúcsidő ottjártunkkor, az Árpád híd felé a Csata utca és a Pap Károly utca között rendszeresek voltak a torlódások. Egy kisebb sávelhúzás van az OMV-kút előtti részen: a Honvéd kórház előtt csökken a három sáv először kettőre, majd a Pap Károly utca előtt egyre (a szélső sávot a buszok részére különítették el).

Ideiglenes villamosvégállomás a Lehel utcánál, kétoldali peronnal<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A villamospálya felújítását a Lehel utcai megállónál kezdik. Itt a munkagépek már az alépítményt bontják ki, tovább, a Honvéd kórház felé még csak a sínek kiemelésével végeztek. Az Árpád híd M megállóban és a Lehel utcai végállomáson a BKK dolgozói élőszóban tájékoztatják az utasokat, és szórólapokat is osztanak a felújításról. Elmondásuk szerint a vágányzár végéig nem tart a megbízásuk, de az utasok informálásával nem lesz probléma, amíg szolgálatban vannak.

A pótlóbusz végállomása, az utasokat segítő dolgozókkal

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.