Átadták a BKV új bérelt buszait

Istvánfi Péter   ·   2014.03.01. 17:04
civis0

Szombat délelőtt átadták annak a tizenöt Alfa Civis 12-nek az első példányait, amelyeket a BKV Debrecenből bérel. A BKK arculatára átfestett buszokat György István főpolgármester-helyettes, és Riz Levente a XVII. kerület polgármestere adta át. A buszokat 2020-ig veszi bérbe a BKV a debreceni Intertanker (ITK) Kft.-től. A bérlet lejárta után a BKV-nak opciós joga lesz a buszok megvásárlására, tehát nem elképzelhetetlen, hogy a buszok végleg Budapesten maradnak.

Kettőt lehetett nyúzni az ünnepélyes átadón. A képre kattintva galéria nyílik (fotó: BKK Facebook-oldala)

A kocsikat 2009-ben építette a székesfehérvári Alfa Busz Kft. az ITK-nak, a debreceni szolgáltatóváltás után álltak forgalomba. Eredeti helyükön a menetrend-átalakítások, valamint az utasvesztés miatt váltak feleslegessé. A buszokkal kapcsolatban felmerült, hogy a százból a tizenöt legrosszabb kocsit küldik majd Budapestre, de ennek minimális az esélye, a járművek karbantartása ugyanis továbbra is az ITK feladata, így az ő érdekük is, hogy jó állapotú kocsik közlekedjenek Budapesten.

A buszok a cinkotai garázsba kerülnek, hétfőtől a 95-ös, 98-as és 198-as vonalon lehet velük találkozni.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek