Átépül a kassai pályaudvar

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.05.21. 09:00
kiskep

Folyik a kassai pályaudvar átépítése, s ezzel egyidőben a vasúti infrastruktúra modernizálása is. A szlovák vasúttársaság közleményben figyelmezteti az utasokat, hogy május 14-től augusztus 16-ig zárva lesz az 1. és az 1.A peron, annak felújítása miatt.

Az első peronra a felújítás ideje alatt csak az északi aluljárón keresztül vagy az állomásépület felső szintjéről, annak is az északi kijáratán keresztül lehet kijutni. A peronfelújítást a szlovák vasútiinfrastruktúra-kezelő, a ŽSR végzi.

Ez a peronrész lesz elzárva az utasközönségtől három hónapon át<br>(fotó: a szerző)

A kassai állomásfelújítási programot a szlovák vasúttársaság által meghirdetett „Modern pályaudvar” projekt részeként hajtják végre. Ennek lényege, hogy az állomásépületek revitalizációjára, teljeskörű felújítására a vasúttársaság (ŽSR) külső cégeket von be. A kassai pályaudvart az Achiles Slovakia, s.r.o. vállalat építi át. A munkák elvégzése után a cég hosszú távon használhatja, bérbe adhatja a felújított ingatlan kereskedelmi célra fordítható területét.

A lezárt peronrészt pirossal jelölik, zölddel a maradék 1. peronra való kijutás útvonalát, s kékkel pedig az egyelőre érintetlen peronokat jelölik<br>(forrás: ZSSK)

Kapcsolódó hírek