Áthelyezik az Arany János utcai trolivégállomást

iho/közút   ·   2019.02.14. 10:54

Közösségi térré, városi ligetté alakítják át az V. kerületi Podmaniczky teret a Fővárosi Önkormányzat támogatásával, Belváros Önkormányzata beruházásában. A tér felújításával párhuzamosan áthelyezik a jelenleg az Arany János utcai metróállomásnál lévő trolibusz-végállomást: február 18-tól a 72-es és a 73-as járatokra a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Podmaniczky tértől a Nyugati pályaudvar felé vezető szakaszon, a mozi előtt lehet majd fel- és leszállni – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

A Podmaniczky tér felújítása miatt február 18-tól áthelyezik a 72-es és 73-as trolik végállomását az Arany János útról a Bajcsy-Zsilinszky útra (forrás: BKK)

A Podmaniczky téren teljes térfelújítás zajlik annak érdekében, hogy egy teljesen új, mind a belvárosiak, mind az odalátogatók által kedvelt közösségi tér szülessen. Az átépítéssel nő a gyalogosok által használható terület, egyirányúvá válik a Bank utca és az Arany János utca, ami lehetővé teszi majd a biztonságos kerékpározást. A téren teljesen átalakul és harminc százalékkal nő majd a zöldfelület. Bővebb információk az önkormányzat honlapjára kattintva érhetőek el, ahol számos látványterv is látható a megújuló térről.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.