Austrian: irány Chicago

iho/repülés   ·   2012.11.16. 18:30
cim2

Bécsből Chicagóba: május 13-tól az Austrian Airlines közvetlen járatot indít az osztrák főváros és az amerikai nagyváros között. A társaság hetente ötször repüli a vonalat egy olyan Boeing 767-essel, aminek teljesen felújított kabinját a business osztályon ággyá alakítható, a turista osztályon is új, kényelmesebb ülésekkel szereltek fel. Ugyancsak új lesz a gépen az utasszórakoztató és információs rendszer.

Az Austrian ezzel már heti 26 közvetlen járatot kínál Bécsből Észak-Amerikába, naponta megy gép New Yorkba a flotta legnagyobb, nagyhatótávolságú 777-eseivel, a 767-esek pedig Washingtonba és Torontóba járnak majd.

A chicagói és a többi amerikai járat egyben jó átszállási lehetőségeket kínál a közép- és kelet-európai régió más városai felé: az Austrian elsősorban Prágát, Bukarestet, Szófiát, Belgrádot és Szkopjét jelöli meg az amerikai utasok számára különösen fontos célállomásokként. Az Austrian az utasainak 70 százalékát becsüli átszállóként ezeken az észak-atlanti járatokon.

Magyar szemmel nézve eléggé egyértelmű, hogy az osztrák légitársaság erősen profitál a budapesti forgalomesésből. A hálózatával ugyanis egyszerre két, nálunk megszűnt vonalrendszerre igyekszik rátelepülni, a Delta és az  American által feladott New York – Budapest járatokra, illetve azokra a ráhordó járatokra, amelyekkel egy évvel ezelőtt még a Malév táplálta az interkontinentális vonalakat a Balkán és Kelet-Európa felől.

Kapcsolódó hírek