Lezárták a Bukarest–Brassó vasútvonalat

iho   ·   2013.10.02. 15:37

Fákat döntött a szél a Kárpátokon átvezető vasúti fővonalra, ezért le kellett zárni a forgalom elől. Két napon belül immár másodszor szigeteli el az ítéletidő egymástól a hegylánc két oldalát: október 1-jén Felsőtömös környékén dőltek fák a sínekre, a vasúti közlekedés órákon át szünetelt. A vonatok végül több mint tízórás késéssel futottak be Bukarest Északi pályaudvarára Brassó felől. A Predeáli-hágó környékén újra a forgalmat akadályozó fák miatt kellett teljes vágányzárat elrendelni.

Korábban írtuk:
Magyarország területére még az ígért éjszakai fagy sem érkezett meg, Romániában azonban az őszi havazás közlekedési káoszt teremtett.

Hargita és Kovászna megyében több úton nehézkes a közlekedés, Hargitafürdőnél a frissen lehullott, öt centiméter körüli vastagságú hóból a szél máris elkezdett torlaszokat emelni. Kovászna megyében Berecknél a DN 11 és a DN 2D jelű úton a síkosság miatt akadt el a forgalom.

A vasúti közlekedésben a Dél-Erdély felől Bukarestbe tartó vonatok késnek, a percenként frissülő információkat Bukarest Északi pályaudvarának kijelzőjén, az interneten át is követhetjük.

Románia déli-délkeleti területein három napja megszakítás nélkül esik az eső, Constanta és Tulcea megyékben narancssárga árvízriadót rendeltek el.

Bukarestben az erős szél fákat döntött a trolibuszok felsővezetékeire, több járat nem közlekedik – írja a vilagszam.hu.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek