Az új komáromi hídról tárgyaltak

MTI   ·   2012.02.07. 15:26

Leghamarabb 2014 után kezdődhetne meg a Komáromot Révkomárommal összekötő új híd építése – derült ki a magyar–szlovák vegyes bizottságnak a közúti infrastruktúra aktuális kérdéseiről szóló keddi egyeztetésén Somorján.

A zártkörű találkozón – amelyen Magyarországot Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára, Szlovákiát pedig Érsek Árpád, a közlekedési és régiófejlesztési tárca államtitkára képviselte – az egyik fő téma a Komárom és Révkomárom közt építendő híd volt. A híd terveit már jóváhagyták, és 2013-ra elkészülhet a projekt dokumentációja is.

„2014-ben a két fél megigényli a kivitelezéshez szükséges anyagi támogatást az Európai Uniótól, aminek jóváhagyását követően megindulhatnak az építési munkálatok is” – mondta el kedden a TASR állami hírügynökségnek Érsek Árpád. Az egyeztetésen ugyancsak szó esett három híd további sorsáról, konkrétan a Balassagyarmatot és Szlovákgyarmatot összekötő híd rekonstrukciójáról, valamint az Ipolydamásd és Helemba, illetve Vámosmikola és Ipolypásztó közt építendő hidakról.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.