Budai fonódó: több villamoson lehet kerékpárt szállítani

iho/vasút   ·   2020.05.23. 12:00
bicikliszallitas_bkk_fonodo0

A budai fonódó villamoshálózaton

  • a 17-es,
  • a 41-es,
  • az 56-os,
  • az 59-es
  • és a 61-es

vonalakon közlekedő, kerékpárszállításra utaló piktogrammal megjelölt valamennyi Tatrán lehet kerékpárt szállítani. A fejlesztésnek köszönhetően közel duplájára nő a kerékpárszállításra alkalmas villamosszerelvények száma a fővárosban.

(illusztráció: BKK)

Kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, a bicikliket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni. Azok a kerékpárokat – például a fekvőbicikliket –, amelyeket kialakításuk miatt nem lehet rögzíteni a tépőzárral, nem szabad a villamosokon szállítani. A kerékpárszállítás díján kívül természetesen a személyszállításét is ki kell fizetni, tehát az utasnak érvényes jeggyel, bérlettel, valamint a biciklinek szintén érvényesített jeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie.

A kerékpárszállítás szabályairól további információk olvashatók a BKK honlapján.

A BKK az utazási lehetőségek kombinálására biztatja a fővárosban utazókat, ezért folyamatosan vizsgálja a kerékpárszállításra alkalmas járatok bővítésének lehetőségeit.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek