Civitas Legacy Award díjjal tüntették ki Szegedet

iho   ·   2018.09.26. 15:33
0_civitas

A Civitas szervezetének 320 európai város a tagja, minden évben három kategóriában osztanak ki díjat a tagvárosok között. Idén a városi közlekedés hatékonyságát elismerve Szeged nyerte meg az egyik kategóriát. A díjra pályázott Csongrád megye székhelye: a városban végzett, közlekedéssel kapcsolatos infrastrukturális beruházásokat összegezték.

Többek közt ezekkel pályázott Szeged:

  • a közlekedési forgalomcsillapító zónák létrehozása,
  • a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése,
  • a villamos- és trolibusz-hálózat bővítése és rekonstrukciója.

Ehhez társul még az a beszédes adat is, hogy a közösségi közlekedésben részvevők aránya 37-38 százalék, ami szintén magasnak mondható a hazai nagyvárosok adatait figyelembe nézve. Sőt, egy friss összegzés szerint 2018 első nyolc hónapjának jegybevételi statisztikája szerint még nőtt is a közösségi közlekedésben résztvevők aránya a városban.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Ellátási lánc Nagyvasút Szállítmányozás

Elindult a Rail Cargo Group Bécs és Kijev közötti TransFER-szolgáltatása

iho/vasút   ·   2023.10.03. 18:30

Az első tesztvonat leközlekedtetése alapkőletételként is értelmezhető a Bécs és Kijev közötti rendszeres összeköttetés kialakításában. Az útvonalon először sikerült daruzhatóvá tenni a nem daruzható félpótkocsikat, hogy alkalmasak legyenek vasúti szállításra. E fontos mérföldkő alapját az r2L-technológia jelenti.

Vasút Nagyvasút

100-as: nem fontos többet szendvicset kennie, kávét termoszoznia, ha a Nyírség vagy Latorca IC-vel utazik

iho/vasút   ·   2023.10.03. 09:00

A hazai gyártású IC+ 1. osztályú, prémium- és bisztrószakasszal rendelkező kocsik közlekednek valamennyi Nyírség IC-ben, Latorca IC-ben, valamint már az 580-as Tokaj IC-ben is: azaz a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza fővonalon már óránként jár olyan távolsági vonat, amelyen elérhető az Utasellátó fedélzeti vendéglátása.