Dízel-Vectron a Stern & Hafferlnél

iho/vasút   ·   2018.06.09. 18:45
400px_stern_hafferl_vectron

A Felső-Ausztria tartományban regionális vasúti, autóbuszos és vízi közlekedési szolgáltatásokat is nyújtó Stern & Hafferl Verkehr (St&H) legújabb járművének keresztelőünnepségét a napokban tartották az eferdingi bázison: az 1247 905 pályaszámú Vectron DE dízelgép az Elisabeth nevet kapta.

Az osztrák Stern & Haffern magánvasút járműflottája egy dízel Vectronnal bővült (forrás: Railway Gazette)

A Railcolor News információi szerint eredetileg 247 905 pályaszámú, 2400 kilowatt teljesítményű, százhatvan kilométer per órás tempóra képes Vectront 2015-ben 22003-as gyári számmal építette a Siemens, belső flottájának részeként. A vasúttársaság a mozdonyt tavaly év végén vásárolta meg a gyártótól a Laakirchen–Steyrermühl és az Attnang-Puchheim–Wels vonalak megnövekedett teherszállítási igényeinek kielégítésére. A járműbeszerzés az osztrák nemzeti vasúti teherfuvarozási vállalat Rail Cargo Grouppal (RCG) 2005-ben kötött együttműködési megállapodás segítségével valósulhatott meg.

A Stern & Hafferl tavaly májusban tesztelt egy Traxx AC3-as villanygépet, az eredmények alapján pedig meg is rendelt egy mozdonyt a Bombardier-től, melyet idén év végét vehet majd át. A kiegészítő dízelmotorral is ellátott, úgynevezett last-mile kivitelű gépnek köszönhetően nem lesz szükség mozdonycserére a nem villamosított iparvágányokon és mellékvonalakon történő tolatási mozgásokhoz – számol be a Railway Gazette.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek