e8E és e7: újra elektromos buszokat tesztel a BKK

iho   ·   2022.05.17. 15:00
00_ebuszteszt

A Budapesti Közlekedési Központ és két szolgáltatója, a BKV Zrt. és az ArrivaBus a Mercedes és az MAN csuklós elektromos városi autóbuszait tesztelik valós forgalmi környezetben. A járművekkel a 7-es, valamint a 8E vonalon lehet találkozni, amelyeken bárki ingyenesen utazhat.

Az ArrivaBus által tesztelt teljesen elektromos MAN Lion’s City 18E városi autóbusz május 21-ig, szombatig van forgalomban a belvárost is átszelő 8E vonalán. A BKV Zrt. által vizsgált Mercedes eCitaro G elektromos csuklós autóbusszal pedig május 17. és 23. között a 7-es busz vonalán, május 24. és 30. között pedig a 8E busz vonalán lehet találkozni. A tesztbuszok a 8E vonalon e8E, a 7-esen pedig e7 jelzéssel közlekednek.

A most bemutatott MAN Lion’s City 18E típusú, 18 méteres csuklós autóbusz minden körülmények között mintegy 300 kilométeres hatótávot garantál. Ezt a még napjainkban is kiemelkedőnek számító 640 kilowattórányi akkukapacitás biztosítja, amelyből 512 kilowattóra energia áll az autóbusz rendelkezésére. A modern elektromos busz teljes hosszában alacsonypadlós, és dupla klíma szolgálja az utasok igényeit.

A Mercedes eCitaro G típusú elektromos csuklós autóbusz szintén 18 méter hosszú, klimatizált és teljes hosszában alacsonypadlós. Az autóbuszt egy 441 kilowattóra összkapacitású akkumulátor hajtja, amellyel akár 340 kilométert is képes megtenni városi körülmények között.

A tesztjáratokon ingyenesen lehet utazni, bárki kipróbálhatja azokat. A BudapestGO rendszerében percre pontosan nyomon lehet követni, hogy épp merre haladnak a járművek. A tesztelés lehetőségét a BKV Zrt. és az ArrivaBus biztosítja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek