Egy kék, ami zöld, és még busz is, de nem rendőr

MTI/BKK/iho   ·   2015.01.17. 18:24
hibrid0

A huszonnyolcból naponta huszonöt forgalomba álló vadonatúj autóbusznak köszönhetően hamarosan a magyar fővárosban fog üzemelni Európában az egyik legnagyobb hibridbusz-flotta. Mindegyik busz akadálymentesített, valamennyin van légkondicionáló, illetve Futár kijelzőivel is fel lesznek szerelve. A buszon utazók biztonságáról tizenegy fedélzeti kamera gondoskodik.

Útban az Indóház szerkesztősége felé! A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Illyés Tibor)

Az új autóbuszok, a Volvo 7900A hibrid változatai a Budapesten is jól ismert Volvo 7700A utódtípusai, amelyek 2012-es bemutatásuk óta nagy sikerrel szerepelnek az európai autóbuszpiacon, főként a skandináv régiókban. A Volvo 7900A típus hagyományos dízelmotoros változataiból ötvenhárom jelenleg is közlekedik a budapesti agglomerációs vonalakon a BKK megrendelésére, a Volánbusz üzemeltetésében. Az új hibridbuszok Euro 6 környezetvédelmi besorolásúak, hibrid meghajtásuk miatt 25–35 százalékkal kedvezőbb fogyasztási értékekkel rendelkeznek mint például a normál Euro 6 dízel járművek.

A buszok az 5-ös, a 7-es, a 9-es és a 107-es vonalakon járnak.

Elvileg egyébként már tavaly közlekedniük kellett volna...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek