Egyelőre mégsem lesz vágányzár Debrecen és Balmazújváros között

iho/vasút   ·   2019.03.28. 13:20

A 108-as számú Debrecen–Füzesabony vasútvonalon nagy mennyiségű kőszállítás miatt eredetileg április 1-jétől december közepéig Balmazújváros és a megyeszékhely között pótlóbuszok szállították volna az utasokat. A régészeti feltárások csúszása miatt azonban áprilisban még nem indulhatnak el a tehervonatok, vagyis április 1-től 30-ig a teljes vasútvonalon továbbra is közlekednek a személyvonatok, az utasoknak nem kell pótlóbuszokra átszállniuk. A kőszállítás várhatóan csak májustól kezdődhet meg. A MÁV-Start a változásról tájékoztatást fog majd adni.

A személyszállítás autóbusszal történő helyettesítése a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet fejlesztésével összefüggő kavics- és kőszállítások miatt szükséges. A térség fejlesztésének köszönhetően sok ezer új munkahely létesül. A szállításokat végző Rail Cargo Hungaria (RCH) a ki- és átrakodásokhoz a macsi megállóhely teljes vágánykapacitását igénybe veszi. A vasúti kőszállítás révén legalább huszonkétezer nehézgépjármű folyamatos közlekedtetésétől mentesül a közúthálózat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek