Egyelőre nem ad el több új autót Magyarországon a Lada

MTI   ·   2020.06.09. 12:53

Bizonytalan ideig felfüggesztette új autói forgalmazását a Lada Hungary Kft. A Lada márka korábban a Renault–Nissan Szövetség többségi tulajdonába került, a szövetség globális stratégiájának kialakításakor eldőlt, hogy a Lada márka modelljeit nem európai forgalmazásra szánják. Emiatt a Lada-gyár az európai emissziós normáknak megfelelő modellek gyártását leállította, így az európai import lehetősége is megszűnt. Jelenleg a készleten lévő utolsó darabok kiárusítása folyik, további kocsi nem érkezik. Amennyiben a szövetség európai stratégiája változik, akkor folytatják a márka új modelljeinek a forgalmazását.

A Lada Hungary Kft. a Duna Autó Csoport része, az együttműködési szerződést az AutoVAZ-zal öt évvel ezelőtt, 2015. július elsején írta alá Ormos István tulajdonos vezérigazgató és Bo Andersson, a Lada akkori elnöke Togliattiban. A tényleges magyarországi értékesítés 2015 év végén indult meg, és négy év alatt mintegy négyezer új Lada talált gazdára. Erre az időszakra tevődik a Lada gyökeres modernizációja és az új fejlesztésű Lada Vesta változatainak piaci bevezetése is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek