Eladási rekordot értek el a BYD új energiákkal hajtott járművei

MTI/iho   ·   2023.11.21. 10:35

A kínai járműgyártó idén eddig több mint 2 millió 370 ezer új energiával hajtott személyautót értékesített globálisan, akkumulátoros-elektromos modelljeinek összesített eladása pedig meghaladta az 5,7 milliót.

A BYD magyarországi PR-cégének tájékoztatás szerint a BYD idén októberben 301 ezer 833 új energiával hajtott személyautót értékesített világszerte, ez 38,4 százalékos növekedés 2022 októberéhez viszonyítva, egyben eladási rekord már a hatodik egymást követő hónapban. Az idei értékesítési mennyiséggel megerősítették a márka első helyét az új energiákkal hajtott járművek világpiacán.

A vállalat 2023 első három negyedévében 24 milliárd 938 millió jüant (jelenlegi árfolyam alapján körülbelül 1200 milliárd forintot) fordított kutatási és fejlesztési tevékenységeire, ez a tavalyi ráfordításokhoz képest 129,42 százalékos teljesítmény. A kutatási és fejlesztési ráfordítások ebben az időszakban jelentősen meghaladták a nettó profit mértékét is.

A BYD modelljei jelenleg 58 országban kaphatók. Európában 19 országban öt új elektromos modellel és több mint 170 márkakereskedéssel van már jelen a márka. A magyarországi forgalmazás október közepén indult.

A multinacionális high-tech vállalat tevékenysége  kiterjed az autóiparra, a vasúti közlekedésre, az új energiára és az elektronikára, több mint harminc termelőhellyel rendelkezik Kínában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Brazíliában, Magyarországon és Indiában. Autóipari leányvállalata, a BYD Auto a világ első autógyártója, amely a fosszilis üzemanyaggal működő járművek gyártását leállította az elektromos átállás jegyében, és immár kilenc egymást követő évben a konnektorról tölthető személygépkocsi-eladások élén áll Kínában.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek