Elektromobilokat vehet a cseh rendőrség

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.02.14. 19:20
Ioniq_01

A cseh Belügyminisztérium az első olyan állami szerv Csehországban, amely nagyobb számú alternatív hajtású, villamos autó vásárlására írt ki közbeszerzést. A győztes már megvan, a verseny további indulóiról azonban még nincs információ, így csak annyit tudunk, hogy a Hyundai kínálta a legkedvezőbb árat és feltételeket. A cseh rendőrség, tűzoltóság és egyéb állami szervek az elkövetkezendő négy évben összesen akár száznegyven Hyundai Ioniq elektromobilt vásárolhat. A kontraktus értéke 85 millió korona (1 milliárd forint) áfa nélkül, a versenypályázaton a Hyundai 735 ezer koronáért (8,8 millió forint) kínált egy Ioniq gépkocsit. Az autó nem hibrid, csak villamos hajtású, az  alapfelszerelésű modell kereskedelmi ára pedig 900 ezer korona (10,8 millió forint) fölött van.

(fotó: Hyundai)

A koreai autógyár ötéves teljes garanciát vállalt a járművekre, valamint nyolcéves, vagy 200 ezer kilométerig terjedő garanciát vállalt az akkumulátorra. A lítium ionos akkumulátorral működő jármű hatótávolsága egy töltéssel a gyártó szerint 280 kilométer.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek