Elektromos kamion megatöltővel: ezért a jövőért dolgozik együtt az MAN és az ABB

iho/zöldút   ·   2022.06.12. 16:00
00_abb_man_elektromobilitas

A MAN Truck & Bus Berlin Tempelhofban mutatta be a sorozatgyártás előtt álló elektromos meghajtású kamionjának prototípusát.

A 2024-ben piacra kerülő haszongépjármű különleges műszaki jellemzője, hogy alkalmas lesz megawatt nagyságrendű töltésre. Ahhoz, hogy a MAN 2024-ben piacra kerülő elektromos kamionja képes legyen megtenni napi 6–800 kilométert, már most ki vannak építve benne a jövőbeli megatöltő rendszerek használatának műszaki előfeltételei.

A megatöltő technológia bevezetése szempontjából a kötelezően alkalmazandó egységes szabvány kidolgozása elengedhetetlen. Németország határozhatja meg a referenciaértékeket: több mint húsz ipari és tudományos partner – köztük a MAN és az ABB – dolgozik a nagy teljesítményű töltési projekt megvalósításán, amit a német kormány finanszíroz, és a világ első megatöltő projektje. Az A2-es szövetségi autópálya mentén négy helyen két nagy teljesítményű töltőpont épül megawatt töltőrendszerrel. A tervek szerint a projekt az egész országot lefedő hálózat alapjául szolgál majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Advent második vasárnapján kezd kétnapos sztrájkba a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

iho/közút   ·   2023.12.08. 09:00

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.

Vasút Nagyvasút

Két évet késnek a DSB IC5-ösei

iho/vasút   ·   2023.12.09. 09:00

A dán nemzeti vasúttársaság az eredetileg tervezett 2025 közepe helyett csak 2027-ben állíthatja forgalomba az Alstomtól rendelt Coradia Stream motorvonatok első példányait.