Elkészült a legújabb Stadler

iho/vasút   ·   2012.02.17. 19:44

A Stadler Rail bussnangi üzeméből kigördült az első Fink (flinke, innovative niederflur-komposition – gyors, innovatív, alacsonypadlós) fantázianevű háromrészes motorvonat.

A járműben 139 ülőhely található, melyből 18 első osztályú. A motorvonatból összesen hat készül, ezeket a luzerni elővárosi forgalomban tervezi közlekedtetni a svájci Zentralbahn.

A vasúttársaság és a Stadler Rail között 2009-ben aláírt szerződés összesen tíz fogaskerekű motorvonat gyártásáról szólt, amely a Finkeken kívül tartalmazza további négy Adler- (Alpiner, dynamischer, leiser, eleganter, Reisezug – alpesi, dinamikus, csendes, elegáns motorvonat) szerelvény gyártását is a Luzern és Interlacken Ost állomások közötti InterRegio forgalom lebonyolítására.

A büfével is felszerelt hétrészes Adlerekben 307 (74 első osztályú) ülőhely lesz, elektronikus helyfoglalási rendszerrel kiegészítve. A járművek tervezésénél fontos szempont volt, hogy a kilátást panorám ablakok tegyék felejthetetlenné.

A tervek szerint a Finkek júniusban szolgálatba állhatnak, és ezzel egyidőben megkezdődhetnek az első Adlerek próbafutásai is.

Kapcsolódó hírek