Előbújtak a szóló Volvók

Bohus Dávid   ·   2012.10.02. 08:45
kicsi

Megjelentek a budapesti utakon a BKV Volvo 7700 típusú szóló autóbuszai - egyelőre még utasok nélkül. A járművek a közelmúltban forgalomba állt alacsonypadlósokhoz hasonlóan világoskék színűek. A buszok az MFW-501 - 538-as rendszámtartományt kapják, állapotukról, telephelyükről és korábbi rendszámukról itt találnak további információkat.

A VJSZ telephelyén látható hogy több, Hollandiából beszerzett használt autóbusz átfényezése megtörtént, de legalább ugyanennyi várja még átalakulását. A járműveket ugyan átfényezték, de az utastér teleablakait nem cserélték ki, így azokat kinyitni nem lehet. A légkondícionáló berendezés is jelenleg csak a járművezető részére biztosítja a megfelelő hőmérsékletet, ezért további átalakításukra szükség lesz még a jövőben.

Próbajáraton a dél-pesti vonalakon <br> a képre kattintva galéria nyílik <br> (a szerző képei)

A Széll Kálmán téren töltötte első napját a BKV világoskék Citarója a 149-es járaton. Az LYH-119 rendszámú autóbusz a márciusi villamospótláson mutatkozott be Kőbányán, majd az óbudai autóbuszgarázs viszonylatain közlekedett. Arculatra megegyezik a VT Transman járműveivel, de a kijelző működésére egyelőre várni kell.

Az első világoskék BKV-s Citaro a Széll Kálmán téren

Kapcsolódó hírek