Európai minőségű kerékpárút Kassa és Sárospatak közt

iho/zöldút   ·   2012.10.07. 09:00
Patak_Kassa400_1

A 11-es Eurovelo kerékpárút szerves része, jelentősége kiemelkedő az európai, a magyar és a szlovák kerékpáros fejlesztések közt is. Elősegíti a helyi és a nemzetközi biciklis turizmus fejlődését, kényelmes és biztonságos közlekedését és a határmenti kapcsolatok fejlődését – írta a hvg.hu. A szakaszon 12 kilométer kerékpárút, 2 kilométer kerékpársáv épült, valamint 27,5 kilométernyi kisforgalmú közutat tábláztak ki. Az utak mentén három kerékpáros pihenő is épült. Hazánkban változó a bringautak minősége, hisz akad olyan rész, ami alig egy méter széles. A Kassa és Sárospatak közti szakasz viszont minden tekintetben európai színvonalú.

Az új útszakasz egy 72 kilométeres gerincút része, ami 18 településen halad keresztül, a projekt teljes költsége 2 millió euró, ebből 1,7 milliót az Európai Unió állt, 200 ezret a támogató államok, további százezret a közvetlenül érintett önkormányzatok – adta hírül a hvg.hu.

A 11-es Eurovelo kerékpárút frissen átadott szakasza.<br >A képre kattintva galéria nyílik.<br >(fotók: happybike.hu)

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.