Flirtöket vesz az Alpha Trains

iho   ·   2015.09.16. 16:15
400px_eurobahn_flirt

Az Alpha Trains nyolc, harmadik generációs Flirtje az RB61-es számú, úgynevezett Wiehengebirgsbahnon áll majd forgalomba 2017 decemberében. A Keolis-leányvállalat Eurobahn a 2017-es menetrendváltástól tizenöt éven keresztül, 2032-ig szállíthat utasokat a Németországban található Bielefeld és Bad Bentheim, valamint a hollandiai Hengelo között. Észak-Rajna–Vesztfália szövetségi tartomány Vesztfália és Lippe körzeteinek közlekedési hatósága, az NWL nyolc hónap késéssel, júliusban ítélte oda a vasúttársaságnak a szolgáltatási jogokat a Teutoburger Wald regionális koncesszió részeként.

Az Alpha Trains nyolc új Flirt 3-asát az Eurobahn fogja használni 2017-től Németország és Hollandia között<br>(forrás: Global Rail News)

Az International Railway Journal arról ír, hogy az Alpha Trains tulajdonát képező motorvonatok több áramnem alatt, tizenöt kilovolt 16,7 hertzes és huszonöt kilovolt ötven hertzes váltakozó áramról, valamint ezerötszáz voltos egyenáramról is képesek lesznek üzemelni. Az ötrészes szerelvényekre 585 utas fér majd fel, közülük kétszázhatvanhatan találhatnak maguknak ülőhelyet. A Flirtök megfelelnek a mozgáskorlátozottak utazásának megkönnyítéséről szóló előírásoknak.

Az Eurobahn az új Flirtökön felül további huszonhét, tizenöt kilovoltos egyenáramról üzemelő Flirt-szerelvényt is bérbe vesz majd az Alpha Trains jelenlegi flottájából a Teutoburger Wald-hálózatra. Az új járműveket a Stadler pankowi üzeme építi meg – adja hírül a Global Rail News.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek