Fűbe harapott a villamos

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.05.16. 12:00
T6A5_01

Figyelemfelkeltő reklámplakát helyett egy T6A5 típusú villamosra lettek figyelmesek az autósok Csehországban, a D1-es autópálya közvetlen közelében, Prágától néhány kilométerre. A rendőrség még nem tudja, hogyan került az autópálya szalagkorlátja mögé a villamos, amit egyébként nemrég a Prágai Közlekedési Vállalat (Dopravní podnik hl.m. Prahy – DPP) leselejtezett, majd magánszemélynek eladott. Az biztos, vandálok már össze is firkálták a termőföldön heverésző villamost.

(fotó: Ropid)

A 8603-as pályaszámú Tatra T6A5 típusú villamost 1995-ben gyártották, és egészen 2017. november 11-éig szolgált a cseh főváros városi közlekedésében. A városi közlekedési vállalat nyilvántartásából csak néhány napja, május 13-án törölték. A Tarták Prágából fokozatosan kivonulnak, ahogy lejár a fővizsgájuk, kivonják őket a forgalomból, és eladják, vagy selejtezik őket. A villamosokból összesen 296 készült, Prágán kívül jutott belőlük például Pozsonyba és Kassára is. A cseh fővárosban még harminc T6A5-ös maradt nyilvántartásban, de ezek is lassan nyugdíjba vonulnak.

Az összegraffitizett villamosról itt találnak fotógalériát.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek