Germanwings: új dizájn új feladathoz

iho/repülés   ·   2012.12.20. 16:00
cimwt

Az „új Germanwings” dizájnban készült első Airbus A319-es típusú repülőgép 2012. december 19-én, szerdán pontosan landolt a Köln/Bonn repülőtéren – adja hírül a társaság közleménye. A jármű elsőként viseli az új Germanwings külsőt: az új logót, mely egy sárga és szederszínű stilizált „W” betűt ábrázol. Az új dizájn egyértelműbben fejezi ki a Germanwings minőségi légitársaságként történő pozícionálását a diszkont társaságok között.

Az erre vonatkozó termék- és márkakoncepciót mindössze néhány nappal ezelőtt mutatták be a nyilvánosság számára. Jövő év közepétől a Germanwings lépésről lépésre átveszi anyavállalata, a Lufthansa valamennyi Európán belüli decentralizált járatát, így a flotta 90 repülőgépre bővül majd.

A „Whiskey Tango” névre keresztelt, D-AGWT jelzésű Airbus A319-es típusú repülőgép 2012. december 19-én, szerdán érkezett egy speciális repülőgépfestő üzemből, az írországi Shannonból. A „Whiskey Tango” első repülőgépként viselheti az új dizájnt. A 2012-ben gyártott Airbus máris az „új Germanwings-t” képviseli szerte Európában, elsőként Kölnben állítják szolgálatba. A Germanwings többi repülőgépét fokozatosan öltöztetik új külsőbe.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.