Gyorsvasúttal az Astoriáig

iho/vasút   ·   2012.12.13. 17:03

A Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) nettó 1,26 milliárd forint értékű közbeszerzési eljárást írt ki a főváros jövőbeni metró, villamos és gyorsvasúti fejlesztéseinek tervezési és előkészítési feladataira – derül ki az uniós közbeszerzési hirdetményeket megjelentető Tenders Electronic Daily (TED) adatbázisból – számolt be a Napi Gazdaság.

A közbeszerzésen nyertes vállalkozók feladata lesz a projektekhez kapcsolódóan döntést előkészítő tanulmány, előzetes régészeti dokumentáció, előzetes vagy részletes megvalósíthatósági tanulmány, környezeti vizsgálati dokumentáció, illetve forgalmi elemzés, engedélyezési és kiviteli tervek készítése. Valamennyi részfeladatnál el kell látni a kapcsolódó kommunikációs feladatokat is.

Azok a tervezőirodák tehetnek ajánlatot a közbeszerzésen, melyek rendelkeznek a közbeszerzés tárgya szerinti munkából az elmúlt három évben részenként legalább összesen nettó 300, 400, 75, illetve 150 millió forintos árbevétellel. A cégeknek még a megpályázott munkára vonatkozóan megfelelő referenciát is igazolni kell, ezeket a pályázati kiírásban részletezi a BKK. A nyílt közbeszerzésen az ajánlatokat 2013. január 25-ig lehet benyújtani. Az ajánlatok közül az ajánlati ár és a késedelmi kötbér napi mértéke alapján választanak nyertest, vagy nyerteseket, akikkel 510 napra kötnek majd szerződést.

A TED forrásai szerint a millenniumi földalatti rekonstrukciójának és meghosszabbításának megvalósíthatósági tanulmánya 392,4 millió, a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésének, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal építésének megvalósíthatósági tanulmánya 485 millió forint. Az észak-déli regionális gyorsvasút déli szakaszának döntés-előkészítő tanulmánya 100 millió forintot tesz ki, a fővárosi villamoshálózat és trolibuszhálózat egységes fejlesztési koncepciójának és az 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig történő meghosszabbításának megvalósíthatósági tanulmánya, valamint engedélyezési és kiviteli tervének pedig 282,4 millió forint a becsült értéke.

Kapcsolódó hírek