Hatvanegy millió euróval több pénz jut a közlekedésre Szlovákiában

iho   ·   2019.10.21. 09:00
komarno_zssk_szlovakia_kislid

Közúti és vasúti közlekedésre 982 milliót költhet a tárca, 61 millió euróval többet, ennek nagy részéből az uniós projektek önrészét fizetik. A keretben 113 millió uniós támogatási tétel is szerepel. A Nemzeti Autópálya-társaság (NDS – Národná diaľničná spoločnosť) és a Szlovák Útkezelőség (Slovenská správa ciest) 34,4 millió eurót kap útépítésre, ez megfelel az idei keretnek, az összeg nem tartalmazza az uniós Integrált Infrastruktúra Operációs Program (OPII) költségeivel kapcsolatos kiadásokat.

Az autópályák karbantartására és javítására 65,8 millió euró jut, 1,58 millióval több, mint idén (2,46 százalékos növekedés), és ebből az összegből fedezik az Szlovák Útkezelőség alkalmazottai bérének rendezéséből adódó plusz költségeket. Autópályák és gyorsforgalmi utak építésére 2020-ban 156 millió eurót különítenek el a tárca számára, ebből az R1-es PPP projektre (public-private partnership)128 milliót, a D4/R7-es PPP-projektre pedig 22,3 millió eurót. Ez a pénzkeret összességében 22,4 millió euróval nagyobb, mint idén. A légi közlekedésre 6 millió eurót fordíthat a tárca, lakásfejlesztésre 51 milliót, az idegenforgalom támogatására 9,58 milliót, 1,02 millió euróval többet, mint idén – írja a bumm.sk

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek