Hétvégi pótlás a H6-os HÉV-en

iho/vasút   ·   2018.10.26. 10:48

A vonatok Szigetszentmiklós és Szigetszentmiklós-Gyártelep között mindkét irányban a Ráckeve irányú peronok mellett állnak meg. A kimaradó, Dunaharaszti külső H és Szigetszentmiklós-Gyártelep H közötti szakaszon H6-os jelzésű pótlóbuszok közlekednek, Szigethalom és Taksony érintésével, a HÉV követési időközének megfelelően.

A Szigetszentmiklós, József Attila-telep és Szigetszentmiklós alsó megállókból Dunaharaszti felé utazóknak Szigetszentmiklós-Gyártelep irányába kell indulniuk a HÉV-vel, majd onnan pótlóbusszal utazhatnak Dunaharasztiig. A HÉV-pótló járaton a kerékpárszállítás megengedett.

Október utolsó hétvégéjén vágányzári menetrend lesz érvényben a H6-os HÉV-en, a szerelvények megosztva, köztes buszpótlással közlekednek (forrás: MÁV-HÉV Zrt.)

A pótlóbuszon a HÉV-menetjegyek és bérletek érvényesek, a jegy nélkül felszálló utasoknak a jegyvizsgálónál kell menetjegyet váltaniuk. A pótlóbusz azon megállói közötti utazások esetén, amelyek díjszabást tekintve azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a tíz kilométeres távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni. A pótlóbusz olyan megállói, amelyek a HÉV menetrendjében eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbi táblázat szerinti HÉV-állomásoknak felelnek meg:

Pótlóbusz megállója:

Díjszabás szerinti HÉV-állomás:

Dunaharaszti, városháza

Dunaharaszti külső

Taksony, községháza

Szigetszentmiklós

Szigethalom, Taksony-híd

Szigetszentmiklós-Gyártelep

Szigethalom, Újtelep

Szigethalom, Bucka Gyöngye

A vágányzár ideje alatt a Millenniumtelep kezdő- vagy végponttal megváltott HÉV-bérletekkel igénybe vehetők a Szigethalom, autóbuszállomás és Budapest, Vermes Miklós utca között közlekedő, 673-as, 674-es és 676-os számú Volánbusz-járatok.

A vágányzár ideje alatt érvényes HÉV- és pótlóbusz-menetrendek a MÁV-HÉV és a BKK weboldalán találhatók meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek