Hidrogéntöltő állomásokat építenek Csehországban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.09.24. 15:00
Unipetrol-vodik-Barrandov-vizualizace

Három helyen, Prágában, Brünnben és Litvínovban lesz nyilvános hidrogéntöltő állomás.

Az Unipetrol Csoporthoz tartozó Benzina üzemanyagtöltő állomásokat üzemeltető vállalat három benzinkútján, Prágában, Brünnben és Litvínovban hidrogén üzemanyagtöltő állomásokat építenek.

Az alternatív üzemanyagtöltő állomások nyilvánosak lesznek, így azokat bárki használhatja. Prágában és Litvínovban még az idén megkezdik az állványok telepítését a benzinkutakon, ezeket jövőre fejezik be, ezt követően pedig Brünnben kezdik meg a hidrogéntöltő állomás építését. A munkálatokat a Bonett CNG-töltőállomásokat gyártó és üzemeltető cég végzi az Unipetrol megbízásából. A továbbiakban Plzeňben és még egy prágai benzinkúton terveznek hidrogéntöltő állomásokat építeni. Az első három töltőállomás építésének becsült értéke 106 millió korona (1 milliárd 430 millió forint). A töltőállomásokat az Unipetrol csehországi olajfinomítóiban keletkezett hidrogénnel látják majd el. Világszerte jelenleg 432 hidrogéntöltő állomás üzemel, ebből 330 nyilvános, szabadon hozzáférhető.  

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek