Hófehérke és egy hét szívás

Vörös Attila   ·   2016.02.02. 18:45
87_P1310211

Nyögvenyelősen debütált a hófehér 185 638-as Traxx a Metrans Szabadkikötő–Koper viszonylatú konténervonatainak élén. A gép egy Herkules-fordába állt be január végén. A legutóbbi traxxos próbálkozással szemben most nem kerülővel, Porpácon át, hanem a legrövidebb úton, a 30-as és a 20-as vonalakon közlekedve éri el a szlovén határt. Itt továbbra is gépcsere van, de a nyereség nem elhanyagolható: a rövidebb – bár dombosabb – útvonal mellett dízel helyett a hazai szakaszon végig villannyal megy a konténervonat. Legalábbis Soroksári út állomástól, odáig a Szabadkikötő Bobója húzza el a hosszú szerelvényeket.

Baracskánál robog Székesfehérvár irányába a Metrans konténervonata. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból

Sajnos a hófehér, látványos mozdony kapásból fekve maradt, napokig vesztegelt Soroksári úton. A sokat látott csillagfűtőházban a szabad ég alatt elég sok gépen végeztek már elég komoly beavatkozásokat, gondoljunk csak arra, hogy a Floydnak évekig ez volt a mozdonyos főhadiszállása is. A szakemberek végül a Traxxot is talpra állították, de a gép három pörgős nap után hétfő hajnalban újra lerobbant. A 185-öst és vonatát egy Metrans-Herkules vitte tovább, a gép Komáromból az 5-ös vonalon érkezett.

(Ha a Metrans mozdonyait szeretné követni, néhány egyéb nyalánksággal együtt a nyilvánosan hozzáférhető poloha.vozu.cz oldalon megteheti!)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek