Hogy is van ez? 32, 9, 5

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.01.18. 18:05
kiskep_DPP

A cseh fővárosban 2014-ben folytatódik az új városi közlekedési járművek üzembe helyezése. A prágai fővárosi közgyűlés minden bizonnyal szentesíti az ügyletet, jóváhagyja a járműbeszerzés ez évi finanszírozását. Így fokozatosan harmickét új Škoda 15T ForCity típusú villamos áll forgalomba Prágában 2014-ben. Ez már láthatóan megszaporítja az új villamosok arányát a prágai utcákon. Villamosfronton további javulás mutatkozik két KT8D5 típusú villamos alacsonypadlósításával, amelyeket ugyancsak az év folyamán állítanak forgalomba.

Sokszor van, amikor sok SOR van a parkolóban<br>(a képre kattintva galéria nyílik a szerző fotóiból)

A Prágai Közlekedési Vállalat (DPP) kilenc új SOR típusú csuklós buszt is vásárol az idén. Ezzel teljesen kiszorulhatnak a legrégebbi Karosák, amelyek már nem felelnek meg a jelenlegi követelményeknek. A buszok alacsony padlósak, s a prágai utcákon már jól ismertek. A csuklósokon kívül további öt Solaris típusú midibuszt is vásárol a vállalat az idén. Ezek mindössze hatvanhat férőhelyes buszok, s leggyakrabban olyan területeken közlekednek, ahová egy átlagos busz nem fér be.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek