Huszonöt villamos vonatot vásárol a ZSSK

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.02.01. 18:45
Panter_kiskep

Egyébként tudták, hogy a Škoda valójában kárt jelent? Na mindegy, ez egy másik történet... A cseh Škoda Transportation hozzáférhető információk szerint nagyon közel áll egy újabb jelentős üzlet megkötéséhez Szlovákiában. Az ottani nemzeti vasúti személyszállító társaság, a ZSSK huszonöt villamos vonat beszerzésére írt ki pályázatot, összesen 160 millió euró értékben. A szlovák vasúttársaság közleményében az áll, hogy a cseh járműgyártó a megrendelő minden követelésének és feltételének megfelel, s a legjobb árajánlatot tette. A Škoda egyébként ezúttal nem egyedül, hanem a ŽOS Trnava járműgyártóval alkotott konzorciumban indult a versenyen, a másik pályázó a Stadler volt. A Škoda Transportation gyártónak ez lesz az első külföldi piaca, ahol RegioPentereket értékesít majd.

A RegioPanter utastere a cseheknél (fotó: a szerző)

A részben alacsonypadlós, egyszintes, regionális és elővárosi vonatok légkondicionálással, első és másodosztályú szakaszokkal készültek, a mellékhelyiségeket kerekesszékkel is lehet használni, a szerelvényeket 230 voltos elektromos csatlakozókkal és audiovizuális utastájékoztatóval szerelik fel. A szerelvények a Csehországban és Szlovákiában használatos mindkét áramnemmel (25 kilovoltos, 50 hertzes ipari energia és 3 ezer voltos egyenáram) működnek.

Külön hely van a nagy csomagoknak, babakocsiknak és bicikliknek. A szerelvények felépítménye aluminiumból, a kocsik vége és eleje acélból készült, a csúcssebességük 160 kilométer per óra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek