Harmadik európai trolibusznap Szegeden

iho/közút   ·   2012.09.10. 16:30
00

Az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozat keretében már harmadik alkalommal rendezik meg szeptember 22-én az európai trolibusznapot. A rendezvényen elsősorban az EU trolibusz projektein indult cégek vehetnek részt, hazánkat – tavalyhoz hasonlóan – idén is Szeged képviseli. Egy héttel később, szeptember 29-én ugyan Budapesten is nyílt napot tartanak, de az már nem a fenti eseményhez kapcsolódik.

A rendezvény keretében a Szegedi Közlekedési Kft nyílt napot tart, amelyen az érdeklődők a trolibusz és a villamos telephelyet is megtekinthetik. A telephelyek bemutatása csoportosan történik, ezen felül mindkét helyszínen kiállítások, filmvetítések szórakoztatják az egybegyűlteket.

A rendezvény könyebb megközelítését segítik az SZKT által indított nosztalgiajáratok, amiket a nap folyamán díjmenetesen vehetnek igénybe az utasok. A villamosoknál a 313-314-es pályaszámú ikerkocsi az 1-es és a 2-es vonalán, a 813-as pályaszámú bengáli pedig csak az 1-es viszonylaton fog közlekedni.

A rendezvény fő helyszíne az SZKT trolibusztelepe lesz<br/>(fotó: Istvánfi Péter)

A nosztalgiatrolibuszok közül a 505-ös pályaszámú Ikarus 280T és a 9-153 pályaszámú Ziu-9-es trolibusz is forgalomban lesz. Utóbbi jármű speciális céljáratként közlekedik, részben a leendő 10-es trolibusz útvonalán szállítja az érdeklődőket a trolibusz telephelyre. Érdekesség, hogy délután a harminc éve indult 6-os trolibusz emlékére a Vidra utca és a Vértói út között egy emlékjárat fog közlekedni.

További részletek, valamint pontos menetrendek az SZKT honlapján találhatóak.

Kapcsolódó hírek