Ikercsinálás élőben

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.02.15. 08:45
kiskep

Mintha tegnap lett volna, amikor arról írt az iho, hogy a ZSSK Cargo szlovák teherszállító vasúttársaság a kétáramnemű 363-as Ászait felújítja, átépíti, sőt a nehéz tehervonatok továbbítása érdekében tartósan összekapcsolja őket ikermozdonnyá. Azóta sok-sok idő telt el, a modernizálási munkálatok igen csak nehézkesen, lassan haladnak, de a lényeg, haladnak. A napokban a tiszacsernyői „kargós vezérek” egy csoportja hivatalos tanulmányi-ismerkedő látogatáson vett részt Pozsonyban. Innen tudjuk, hogy állnak most a felújításokkal. A szlovák vasúthálózaton eddig három kétáramnemű ikerpár futkos Pozsony és Tiszacsernyő (nem összetévesztendő Ágcsernyővel, maga Tiszacsernyő városa épp a vasút miatt jött létre 1947-ben) között.

A pályaszámtábla fölött már a százkettesen is ott van a köldökzsinór dugója (a képre kattintva galéria nyílik Palkó János fotóiból)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek