Indul a hét: szakadt a drót Kőbánya felsőnél

iho/vasút   ·   2017.07.24. 11:16

Hétfő délelőtt negyed tíz körül Kőbánya felső állomáson megrongálódott a felsővezeték-rendszer. Emiatt az állomás vonatfogadó vágányai csak korlátozottan voltak használhatók, a Keleti pályaudvar és Rákos közötti vonalszakaszon pedig csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, jelentősen megnövelve ezzel a menetidőt. A műszaki hiba miatt a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Gödöllő-Hatvan-Miskolc vonalon hosszabb az eljutási idő. A torlódások és a nagyobb késések elkerülése érdekében várhatóan néhány helyi, elővárosi vonat kimarad a menetrendből. A helyreállítással a szakemberek tizenegy óra körül végeztek, ennek eredményeként Kőbánya felső valamennyi vágányán, valamint a Keleti pályaudvar és Rákos közötti szakaszon mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok. Az érintett vonalakon folyamatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

A tizenegy óra után készült képernyőmentés alapján a legnagyobb késést a Miskolcról Keszthelyre tartó Ezüstpart expressz szenvedte el, de számos elővárosi vonat is jócskán a menetrendi idején kívül közlekedett

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek