Ismét halasztották a villamostendert

Tevan Imre   ·   2013.04.24. 16:07

Tovább rághatják a körmüket, akik arra kíváncsiak, milyen korszerű, alacsony padlós, új villamosok érkeznek 2015 végéig a fővárosba. A BKK már másodszor halasztotta el a legalább 37 szerelvény szállítására szóló ajánlatok beadási határidejét.

A tendert szokatlanul részletes és bizonyos tekintetben szigorú feltételekkel, ugyanakkor rendkívül rövid szállítási határidővel írták ki. Utóbbi oka az, hogy a főváros zömében az EU csak 2015-ig felhasználható közopos támogatásából kívánja finanszírozni a vásárlást.

Az eredeti határidőhöz, április 3-hoz képest immár több mint egy hónapos csúszás így érzékeny veszteséget jelent, vagyis nőtt annak a veszélye, hogy Budapest végleg elbukja az uniós támogatást, például mert nem lesz egyetlen érvényes pályázó sem, szól a pesszimista hírmagyarázat.

A BKK nem adott ki közleményt az újabb halasztásról, a honlapon sem találtuk meg a hírt, ám úgy tudjuk, a késlekedés oka, hogy még folynak a közbeszerzés menetében ilyenkor megengedett egyeztetések, tisztázó kérdés-feleletek az ajánlatkérő és a potenciális szállítók között. A sok nyitott kérdés oka bizonyára a kiírás már említett szigorúsága, ám az információink szerint több gyártóval is folyó eszmecsere az optimista megközelítés szerint éppen azt mutatja, hogy többen is komolyan eltökélték, hogy ajánlatot adnak be a villamosok szállítására.

Kapcsolódó hírek