Itt a tél – nem járnak a buszok

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.01.22. 10:15

Csehországot már elérte az északkelet felől érkező hideg, így szerdán reggelre a város nyugati, dombos területein be is következtek a téli időjárás okozta jellemző közlekedési problémák. Az idnes.cz hírportál információi szerint a cseh főváros nyugati részén (5. és 6. kerület) nyolc vonalon kellett felfüggeszteni a buszközlekedést az időjárási helyzet miatt. A nulla fok körüli hőmérsékletnek köszönhetően sok útszakaszra ráfagyott a hulló csapadék, vagy a friss hó alatti jegesedés miatt nem tudtak a buszok felkúszni a magasabban fekvő területekre. A villamosok, valamint a Moldva jobb partján, sík területen fekvő városrészekben nincsenek fennakadások.

fotó: a szerző

Csehországban országszerte jelentenek kisebb-nagyobb fennakadásokat a közúti közlekedésben, például Prága és Liberec között, ahol lefagytak az utak több szakaszon. Ústí nad Labemben tizenegy autó ütközött egy emelkedőn – az út járhatatlan. Jó hír, hogy a D1-es autópályán egyelőre folyamatosan lehet haladni. A vasútról nem jelentettek fennakadásokat az időjárás miatt. Ústí nad Orlicí állomás közelében (felújítás alatt van) elromlott a biztosító berendezés, itt ezért 15–20 perces késésekkel kell számolni szerda délig.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek