Járnak a vonatok, de sok késéssel

MTI   ·   2012.02.06. 08:02

A Mávinform szerint az ország vasútvonalain a hétfői napra előírt menetrend szerint elindultak a szerelvények. A Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon Érd-alsó és Tárnok között elromlott az egyik tehervonat mozdonya, emiatt a Nagykanizsára közlekedő személyvonat 60 perc késéssel közlekedik, a tapolcai szerelvénynek is több mint egy óra a késése.

Hatvan percnél több a késése a MÁV-Start térképe szerint a Budapest–Cegléd–Nyíregyháza vonalon közlekedő szerelvénynek.

A Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon több szerelvény áramszedője eljegesedett. A szerelvényfordulók miatt a vonatok átlag 20-25 perc késésére kell számítani a reggeli órákban.

A Budapest–Lajosmizse vonalon meghibásodott az egyik szerelvény, az erre közlekedő vonatok utasai 15-20 perc késéssel számolhatnak.

A hideg több állomáson okoz gondot, mert a váltók lefagynak. A Budapest–Kunszentmiklós-Tass, a Budapest–Cegléd–Szolnok, a Budapest–Székesfehérvár és a Budapest–Pusztaszabolcs vonalakon 10-15 perc késések előfordulhatnak.

A határállomások tájékoztatója szerint a Corona nemzetközi gyorsvonat 10, az Ister Euronight 15, a Tisza nemzetközi gyorsvonat 60 perc késéssel érkezett Magyarország területére.

A Budapest–Hatvan–Miskolc és a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalak közös szakaszán Kőbánya-felső állomáson az egyik tehervonat áramszedője eltörött, és megsértette a felsővezetéket. Az erre közlekedő vonatok utasai 15-20 perces késésre számíthatnak.

A Szolnokról a Nyugati Pályaudvar felé haladó szerelvény késése 69 perc, ugyanezen a vonalon a Ceglédről a Nyugatiba tartó vonat késése 75 perc.

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon több helyen sebességkorlátozást vezettek, emiatt átlagosan 10 perc késés várható.

A Budapest–Vác–Szob vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a szerelvények, mert Vác és Verőce között felújítási munkát végeznek. A Vác felől a Nyugatiba tartó vonat közel 40 percet késik.

A sajtóügyeletes közölte azt is, hogy a Budapest–Moszkva–Budapest vonalon közlekedő Tisza nemzetközi gyorsvonat az orosz szakaszon pályafelújítási munkák miatt március 22-ig módosított menetrend szerint közlekedik.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.