Játékkormánnyal kerülnek forgalomba a BKV új trolijai

Istvánfi Péter   ·   2012.04.20. 12:30
00

Tavaly nyáron érkeztek meg az első kocsik a németországi Eberswaldéból, és egyenesen a VJSZ-be mentek, ahol nekikezdtek a felújításuknak. A kocsikat a budapesti igényeknek megfelelő zárt vezetőfülkével és nagyobb nyitható felületű ablakokkal szerelték föl, és megkapták a BKV flottaszínét is. Eberswaldéban az első ajtó mögötti üléshez egy játékkormányt helyeztek el, amivel a gyerekek is átélhetik a trolivezetés élményét. A különleges kiegészítőt a BKV megtartotta, sőt a kormány feletti műszerfal fotóját is lecserélte az átalakításoknak megfelelően.

A tervek szerint már a tavalyi év végén forgalomba kellett volna állniuk, azonban jogszabályi problémák miatt nem sikerült hatósági vizsgát kapniuk. A 2011. elején elfogadott új rendelet ugyanis nem rendelkezett a trolibuszokról, se a vasúti járművekhez, se a buszokhoz nem volt besorolva. Most úgy tűnik, rendeződött a helyzet, és az 1000 kilométeres próbafutás után megkaphatja az engedélyeket a köznyelvben csak MAN troliként emlegetett, hivatalosan Gräf & Stift NGE 152-es típusú jármű.

Az új jármű a troligarázsban<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(fotók: BKK)

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Elindul a Déli körvasút bővítése

Károly Szabolcs   ·   2020.10.30. 15:00

A kiemelt fontosságú projekttel a Ferencváros és Kelenföld közötti forgalmas, kétvágányú szakaszt részben három-, részben négyvágányúvá fejlesztik, növelve a kapacitást, legkésőbb 2027 végére.