Karbantartási munkákat végeznek több HÉV-vonalon

iho/vasút   ·   2012.02.16. 12:30

Február 18–19-én, valamint március 3–4-én és 10–11-én az 5-ös, február 18–19-én, majd 25–26-án a 8-as, míg február 25–26-án a 6-os HÉV vonalán lesznek forgalmi változások – tájékoztatta az ihót a BKV.

Karbantartási munkákat végeznek az 5-ös HÉV vonalán Szentendre és Békásmegyer között a február 18–19-i, valamint a március 3–4-i és a 10–11-i hétvégéken. A vágányzárak mindhárom hétvégén szombat hajnali 5.30 és vasárnap este 23.00 óra között lesznek. Ezen a három hétvégén a vonatok a fenti időszakban a Batthyány tér és Békásmegyer között közlekednek. Békásmegyer és Szentendre között a H5 jelzésű HÉV-pótló autóbuszokkal lehet közlekedni.

Szintén karbantartási munkák lesznek a 8-as HÉV vonalán is, február 18–19-én, valamint 25–26-án Cinkota és Gödöllő között. A vonatok a fenti napokon Örs vezér tere és Cinkota között járnak. A 9-es vonal (Örs vezér tere–Csömör) zavartalanul, az eredeti menetrendje szerint közlekedik. A Kistarcsa, Kórházat érintő H8E Kórház, és az Auchan Ligetet érintő H8E Auchan jelzésű HÉV-pótló autóbuszok Gödöllő és Cinkota között közvetlenül Szilasliget, Mogyoród és Szentjakab érintése nélkül közlekednek, míg a H8 jelzésű HÉV-pótló autóbuszok Mogyoródra, Szentjakabra és Szilasligetre is betérnek.

A 6-os HÉV vonalán Tököl és Ráckeve között végeznek karbantartási munkákat a február 25–26-i hétvégén. Ezért e két napon a vonatok csak Vágóhíd és Tököl között közlekednek. Vágóhídtól a szerelvények az eredeti menetrendjük szerint indulnak, Tökölről viszont az eredetihez képest három perccel később. Tököl és Ráckeve között a Szigetcsépet, valamint Szigetszentmárton – Szigetújfalut érintő H6-os, illetve Tököl és Ráckeve között közvetlenül közlekedő H6E HÉV-pótló autóbuszokkal lehet utazni.

A karbantartási munkák idejére szóló megváltozott HÉV-, illetve pótlóbuszmenetrendeket az utasok az érintett vonalak megállóhelyein, valamint a BKV honlapján is megismerhetik.

Az előttünk álló februári és március hétvégi napokon karbantartási munkákat végeznek több HÉV-vonalon is. Február 18-19-én valamint március 3-4-én és 10-11-én az 5-ös, február 18-19-én, majd 25-26-án a 8-as, míg február 25-26-án a 6-os HÉV vonalán lesznek forgalmi változások.

Karbantartási munkákat végeznek az 5-ös HÉV vonalán Szentendre és Békásmegyer között a február 18-19-ei, valamint a március 3-4-ei és a 10-11-ei hétvégéken. A vágányzárak mindhárom hétvégén szombat hajnali 5.30 és vasárnap este 23.00 óra között lesznek. Ezen a három hétvégén a vonatok a fenti időszakban a Batthyány tér és Békásmegyer között közlekednek. Békásmegyer és Szentendre között a H5 jelzésű HÉV-pótló autóbuszokkal lehet közlekedni.

Szintén karbantartási munkák lesznek a 8-as HÉV vonalán is, február 18-19-én valamint 25-26-án Cinkota és Gödöllő között. A vonatok a fenti napokon Örs vezér tere és Cinkota között járnak. A 9-es vonal (Örs vezér tere - Csömör) zavartalanul, az eredeti menetrendje szerint közlekedik. A Kistarcsa, Kórházat érintő H8E Kórház, és az Auchan Ligetet érintő H8E Auchan jelzésű HÉV-pótló autóbuszok Gödöllő és Cinkota között közvetlenül Szilasliget, Mogyoród és Szentjakab érintése nélkül közlekednek, míg a H8 jelzésű HÉV-pótló autóbuszok Mogyoródra, Szentjakabra és Szilasligetre is betérnek.

A 6-os HÉV vonalán Tököl és Ráckeve között végeznek karbantartási munkákat a február 25-26-ai hétvégén. Ezért e két napon a vonatok csak Vágóhíd és Tököl között közlekednek. Vágóhídtól a szerelvények az eredeti menetrendjük szerint indulnak, Tökölről viszont az eredetihez képest 3 perccel később. Tököl és Ráckeve között a Szigetcsépet valamint Szigetszentmárton - Szigetújfalut érintő H6-os, illetve Tököl és Ráckeve között közvetlenül közlekedő H6E HÉV-pótló autóbuszokkal lehet utazni.

A karbantartási munkák idejére szóló megváltozott HÉV-, illetve pótlóbusz-menetrendeket utasaink az érintett vonalak megállóhelyein, valamint honlapunkon, a www.bkv.hu-n is megismerhetik.

Kapcsolódó hírek